Cviklové čipsy
Cviklové čipsy

Cviklové čipsy

lara43 - bez fotkylara43, 25. apríla 2017
Cviklové čipsy
Foto: lara43

Máte chuť na čipsy a zároveň chcete jesť zdravo ? Toto je správny recept pre Vás. Zdravá forma čipsov. :)

2
porcie
70 minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Suroviny

3 väčšie ks
4 lyžice
1 lyžička




Postup

  1. 1

    Cviklu poriadne vydrhneme s kefkou na zeleninu a umyjeme pod tečúcou vodou. Cviklu nebudeme šúpať! Z cvikly odkrojíme oba konce a ostatok cvikly nakrájame na tenké plátky (nožom alebo na strúhadle na uhorky).

  2. 2

    Cviklové krúžky poukladáme na tanier, polejeme ich olivovým olejom a posypeme soľou tak, aby boli všetky z oboch strán obalené v oleji. Takto ich tam necháme „potiť sa“ min. 15 – 20 minút. Tento krok nepreskočte, pretože ak ich nenecháte pustiť vodu, skončia tmavé a zosušené.

  3. 3

    Dáme predhriať rúru na 150 °C. Po 20 min. zlejeme z taniera prebytočnú vodu s olejom a cvikly poukladáme v 1 vrstve na plech s papierom na pečenie. Pečieme cca 45 min. – ku koncu na nich dozeráme, aby sa nespiekli. Musí im ostať ich výrazná farba.

Diskusia k receptu

garanco
Musia byť výborné! Vyskúšam tento spôsob.
( Vlani som pri grilovaní zeleniny pridala aj plátky z cvikly, ktorú som nechtiac vytrhla, a chutila veĺmi dobre.)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia