Foto: lara43
Máte chuť na čipsy a zároveň chcete jesť zdravo ? Toto je správny recept pre Vás. Zdravá forma čipsov. :)
porcie
príprava
na 150 °C
Postup
-
1
Cviklu poriadne vydrhneme s kefkou na zeleninu a umyjeme pod tečúcou vodou. Cviklu nebudeme šúpať! Z cvikly odkrojíme oba konce a ostatok cvikly nakrájame na tenké plátky (nožom alebo na strúhadle na uhorky).
- 2
Cviklové krúžky poukladáme na tanier, polejeme ich olivovým olejom a posypeme soľou tak, aby boli všetky z oboch strán obalené v oleji. Takto ich tam necháme „potiť sa“ min. 15 – 20 minút. Tento krok nepreskočte, pretože ak ich nenecháte pustiť vodu, skončia tmavé a zosušené.
- 3
Dáme predhriať rúru na 150 °C. Po 20 min. zlejeme z taniera prebytočnú vodu s olejom a cvikly poukladáme v 1 vrstve na plech s papierom na pečenie. Pečieme cca 45 min. – ku koncu na nich dozeráme, aby sa nespiekli. Musí im ostať ich výrazná farba.
Tiež čipsy:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
( Vlani som pri grilovaní zeleniny pridala aj plátky z cvikly, ktorú som nechtiac vytrhla, a chutila veĺmi dobre.)