Grilovaná zelenina

taxitaxi - fotkataxitaxi, 8. januára 2014
Grilovaná zelenina
Foto: taxitaxi

Recept ma zaujal v relácii "Tajomstvo mojej kuchyne" ktorú moderuje p.Magálová. Milovníci zeleniny si prídu na svoje! Vhodné ako príloha aj hlavný chod.

4-6
porcie
10 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
8 strúčikov
4 ks
4 PL
 na posypanie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Baklažán,cuketu a papriky nakrájame na väčšie kúsky, cibuľu na štvrťky, cesnak neošúpeme iba opláchneme vodou a necháme celé mesiačiky.

    Grilovaná zelenina - obrázok 1
  2. 2

    Dáme na plech, polejeme olivovým olejom, okoreníme a osolíme. Dáme piecť do rúry na 200 °C asi 30 minút. Po uplynutí 30 minút som ešte na 10 minút zapol funkciu gril na max. teplotu. Podával som to s bagetou.

    Grilovaná zelenina - obrázok 2
  3. 3

    Pred konzumáciou môžete posypať postúhaným parmezánom.

Diskusia k receptu

marianne
robievam pravidelne v lete,je to vyborne s cesnakovou bagetkou ako pises
nelisa
naše obľúbené jedlo, prihodím na plech aj cviklu aj nejaký mini zemiak. veru sme toto mali aj po sviatkoch, na odľahčenie a nik sa nesťažoval :)
martinis
Jeden z mojich najobľúbenejších receptov - tiež pridávam cviklu a zemiaky, ale vtedy jedlo nepodávam s bagetou. Výborné aj s ľahkým jogurtovým dressingom alebo posypané bryndzou :)
mariamka
typicky vonavy letny recept, tiez mam rada pecenu zeleninu, len peciem dlhsie, az takmer karamelizuje, vtedy ma ten spravny smak, s dobrym vychladenym dipom je to balada :)