Nikolka 18.
Suroviny
| Cesto: | |
| 3 ks |
|
| 140 g |
|
| 180 g |
|
| 1 ks |
|
| 3 PL |
|
| 6 PL vlažná |
|
| Krém: | |
| 250 g |
|
| 250 g |
|
| 4 PL |
|
|
|
|
| Želatina: | |
| 4 dcl |
|
| 1 dcl |
|
| 1 ks |
|
| 2 PL |
|
| 1 ks |
|
Postup
-
1
Cesto: oddelíme žĺtky a bielky. Žltky s cukrom vymiešame, pridáme vodu, múku s práškom do pečiva. Vyšľaháme. Pridáme olej a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Dáme do tortovej formy , ktorú sme vymastili a pomúčili. Upečieme.
- 2
Krém: smotanu na šľahanie vyšľaháme, pridáme kyslú smotanu a cukor, vymiešame. Krém navrstvíme na vychladnutý korpus , posypeme čučoriedkami.
- 3
Želatina: do rajničky dáme vodu, čučor.šťavu, cukor, aj vanilkový cukor , zlatý klas a uvaríme želatinu. Chvilinku nechám vychladnúť, aby nešla taká horúca želatina na tú smotanu, a potom ju pomaly naberačkou dávam na krém. Dáme do chladničky na noc , aby torta stuhla.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









želatína na vrchu musí mať peknú farbu.