Smotanová torta s čučoriedkami

3sandra3 - fotka3sandra3, 7. mája 2011
Smotanová torta s čučoriedkami
Foto: 3sandra3

Nikolka 18.

Suroviny

Cesto:
3 ks
140 g
180 g
1 ks
3 PL
6 PL vlažná
Krém:
250 g
250 g
4 PL
Želatina:
4 dcl
1 dcl
1 ks
2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Cesto: oddelíme žĺtky a bielky. Žltky s cukrom vymiešame, pridáme vodu, múku s práškom do pečiva. Vyšľaháme. Pridáme olej a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Dáme do tortovej formy , ktorú sme vymastili a pomúčili. Upečieme.

  2. 2

    Krém: smotanu na šľahanie vyšľaháme, pridáme kyslú smotanu a cukor, vymiešame. Krém navrstvíme na vychladnutý korpus , posypeme čučoriedkami.

  3. 3

    Želatina: do rajničky dáme vodu, čučor.šťavu, cukor, aj vanilkový cukor , zlatý klas a uvaríme želatinu. Chvilinku nechám vychladnúť, aby nešla taká horúca želatina na tú smotanu, a potom ju pomaly naberačkou dávam na krém. Dáme do chladničky na noc , aby torta stuhla.

Diskusia k receptu

ola111
Dobrá,osviežujúca tortička,len som ju nikdy nerobila s čučoriedkami,tá
želatína na vrchu musí mať peknú farbu.
3sandra3
ano, je to krásne, biele a vrch tmavofialový... doložím aj foto
marienka44
@3sandra3 ,ked ju polievas "zelatinou", tortu nechavas v tortovej forme s pásom papiera, aby to vsetko nevytieklo bokom? Skoda, ze nie je foto. :-)
3sandra3
foto bude,,, vložím,,mám ho v telefone, len musím presunúť do PC.... ano, tortu nechávam vo forme, aby to držalo
dogagador
@3sandra3 : ten zlaty klas nespravi tu "zelatinu" tuhu, da sa to rozlievat po povrchu?? som nikdy nerobila zelatinu inak ako zo zelatiny...preto neviem
3sandra3
@dogagador ...."želatinu" tuhú?...ani nie, nespraví, inak preto je dobre ju liať ešte horúcu, ale keď lejem na šľahačku a smotanu, tak ju nechám asi dve minútky chladiť a popritom želatinu miešam a potom začnem dávať na koláč naberačkou.... ale je to v pohode,,,ide to fajn




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia