Nikolka 18.
Suroviny
| Cesto: | |
| 3 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 140 g | 
                                                             | 
                                                    
| 180 g | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 6 PL vlažná | 
                                                             | 
                                                    
| Krém: | |
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 250 g | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| Želatina: | |
| 4 dcl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 dcl | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ks | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Cesto: oddelíme žĺtky a bielky. Žltky s cukrom vymiešame, pridáme vodu, múku s práškom do pečiva. Vyšľaháme. Pridáme olej a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Dáme do tortovej formy , ktorú sme vymastili a pomúčili. Upečieme.
- 2
 Krém: smotanu na šľahanie vyšľaháme, pridáme kyslú smotanu a cukor, vymiešame. Krém navrstvíme na vychladnutý korpus , posypeme čučoriedkami.
- 3
 Želatina: do rajničky dáme vodu, čučor.šťavu, cukor, aj vanilkový cukor , zlatý klas a uvaríme želatinu. Chvilinku nechám vychladnúť, aby nešla taká horúca želatina na tú smotanu, a potom ju pomaly naberačkou dávam na krém. Dáme do chladničky na noc , aby torta stuhla.
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






                                                        
                                                    
 


želatína na vrchu musí mať peknú farbu.