Foto: 3sandra3
Nikolka 18.
Suroviny
Cesto: | |
3 ks |
|
140 g |
|
180 g |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
6 PL vlažná |
|
Krém: | |
250 g |
|
250 g |
|
4 PL |
|
|
|
Želatina: | |
4 dcl |
|
1 dcl |
|
1 ks |
|
2 PL |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Cesto: oddelíme žĺtky a bielky. Žltky s cukrom vymiešame, pridáme vodu, múku s práškom do pečiva. Vyšľaháme. Pridáme olej a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Dáme do tortovej formy , ktorú sme vymastili a pomúčili. Upečieme.
- 2
Krém: smotanu na šľahanie vyšľaháme, pridáme kyslú smotanu a cukor, vymiešame. Krém navrstvíme na vychladnutý korpus , posypeme čučoriedkami.
- 3
Želatina: do rajničky dáme vodu, čučor.šťavu, cukor, aj vanilkový cukor , zlatý klas a uvaríme želatinu. Chvilinku nechám vychladnúť, aby nešla taká horúca želatina na tú smotanu, a potom ju pomaly naberačkou dávam na krém. Dáme do chladničky na noc , aby torta stuhla.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
želatína na vrchu musí mať peknú farbu.