Foto: theo
Toto je recept z internetu prispôsobený mojej chuti a záhrade (všetko si môžete dopestovať sami). Keď sme ho urobili 1. krát, mal veľký úspech. Zobraziť celý popisToto je recept z internetu prispôsobený mojej chuti a záhrade (všetko si môžete dopestovať sami). Keď sme ho urobili 1. krát, mal veľký úspech. Je to robota na celý deň, ale výsledok stojí za to.
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Papriku a tekvicu si ugrilujeme - ja to robím na pahrebe z bukového dreva. Paprika sa griluje dočierna a dá sa spariť do hrnca. Tekvica sa celá zahrabe do pahreby na cca 25 min. Sparená paprika sa ošúpe a očistí - nechajte tam aj nejaké jadierka. Potom papriku nakrájame na menšie časti ( 1x1 cm). Môžeme použiť aj mixér, ale musia tam zostať väčšie kusy.
-
2
Paradajky sparíme vo vriacej vode, očistíme a nakrájame ( 1x1 cm).
-
3
Tekvicu očistíme a tiež nakrájame ( 1x1 cm ). Pripravíme si hrniec, ja to robím v kotlíku ( 12 l ).
-
4
Čili papriky nakrájame na malé časti - aj s jadierkami a dáme do kotlíka na horúci olej. Ja som dal len zopár kusov, lebo parprika bola pálivá.
-
5
Potom pridáme nakrájané paradajky, posolíme a dusíme cca 30 min.
-
6
Keď to chytí takúto farbu, pridáme papriku a tekvicu a pomaly varíme cca 3 hodiny.
-
7
Cesnak nakrájame, alebo pretlačíme a pridáme do kotlíka. Dosolíme podľa chuti a varíme cca 1 hod.
-
8
Keď to už má takúto farbu a odparila sa 1/3 až 1/2 , pridáme cukor a ocot a dovaríme. Netreba už prikladať, pomaly to dôjde samo. Po vychladnutí ( aj na druhý deň ), dáme zmes do pohárov a sterilizujeme. Dobrú chuť.
Diskusia k receptu