Foto: cesminaz
Táto veľmi ľahká a chutná príloha,ktorá obohatí a spestrý náš stôl či už na obed,alebo večeru ;-) je u nás doma naozaj veľmi oblúbená..
príprava
Postup
-
1
Najlepšia je mladá zelená fazuľka,tenká a nemá tie "vlasy" :-)) a ukáže chutnejšie na tanieri,ak tie menšie tenučké struky necháme v celosti a tie oniečo väčšie prelomíme ;-)
- 2
Maslo si rozohrejeme v panvici,potom pridáme paradajky,ktoré sme si už dopredu pokrájali na väčšie kusy.Posolíme a na chvílu prikryté dusíme,aby si trocha pustili šťavu.Potom k nim pridáme fazulku,trocha posolíme a dusíme až do mäkka asi 20-25 minút,záleží na druhu fazule.Paradajky si ešte pekne pustia štavu a fazulka sa vtom domäkka udusí.Ak náhodou sa nám bude zdať šťava málo,lebo vyvrela,tak kludne dolejte trošku vody.Ked už je mäkká,zamiešame do nej paradajkové pyré(troška osladí a zároveň zahustí šťavu)a povaríme 2minutky.
- 3
Podáva sa ako príloha,k mäsitým jedlám,alebo ryži...proste ku všetkému čo podla vás pasuje ;-D
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu