Ovsená kaša s pohánkou

danda3 - fotkadanda3, 13. apríla 2013
Ovsená kaša s pohánkou
Foto: danda3

Jednoduché, zdravé a rýchle raňajky.

1
porcia
10 minút
príprava

Suroviny

200 ml
100 ml
4 PL
1 PL
podľa chuti




Postup

  1. 1

    Mieko s vodou a štipkou soli dáme variť, pridáme vločky a lámanku, za neustáleho miešania varíme, kým zmes nezhustne. Potom do odstavenej kaše pridáme podľa chuti med. Dáme na tanier, ozdobíme ovocím, škoricou, orechami podľa chuti a hneď podávame. Porcia je pre dospelého človeka.

  2. 2

    Mlieko môžeme nahradiť nápojom sójovým, ryžovým, ovsenným, namiesto pohánkovej lámanky dáme pšenové vločky, fantázii sa medze nekladú.

Diskusia k receptu

angast
@violeta
beťárisko , zase niečo vyviedol, keď to musí byť jeho obľúbená kaša ?
slavka2012
Vyzera naozaj dobre. Rozmyslam, ze by sa mohla pouzit v mensich davkach aj ako dezert, na sposob ruze v mlieku.
violeta
@angast , ale ono je to naozaj velmi dobré. Hlavne s jahodami a medom, alebo tmavým ovocím a medom....Ja pohánku nedávam, lebo robím zrýchlenú verziu v mikrovlnke, ale môžem vyskúšať :-D
angast
no dobre , raz naberiem odvahu a vyskúšam to.
danda3
Ďakujem za milé ohlasy, potešili.♥
@slavka2012 Vyskúšaj, ja ju jem hneď po uvarení, na studeno ešte nie.♥
danda3
Ďakujem @athelasil , akurát som si ju aj teraz urobila, je to mňam. Už sa teším na jahody a iné ovocie, ktoré si tam dám.♥




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia