Pohánková kaša
Pohánková kaša

Pohánková kaša bez lepku

novalim - fotkanovalim, 9. júla 2020. Komerčný recept.
Pohánková kaša bez lepku
Foto: novalim

Prirodzene bezlepkové múky sa tešia obľube nielen medzi celiatikmi. Pohánková kaša bez lepku je výbornou raňajkovou inšpiráciou. Dochutená napríklad škoricou a dozdobená ovocím Zobraziť celý popisPrirodzene bezlepkové múky sa tešia obľube nielen medzi celiatikmi. Pohánková kaša bez lepku je výbornou raňajkovou inšpiráciou. Dochutená napríklad škoricou a dozdobená ovocím vám bude chutiť, dobre vás zasýti a dodá energiu na celé dopoludnie. Vyskúšajte náš najnovší recept a nechajte sa aj inšpirovať ďalšími pohánkovými receptami od Novalimu.
Zdroj: https://novalim.net/pohankova-kasa-bez-lepku/

2
porcie
5 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

35-40 g
1 ČL
300 ml (alebo ryžové)
200 ml
Na dochutenie:




Postup

  1. 1

    Do menšieho hrnca dáme pohánkové vločky, pohánkovú múku, mlieko a vodu. Za stáleho miešania privedieme k varu a na slabom ohni varíme, až kým sa nám vytvorí kaša. Ak sa nám zdá príliš hustá, dolejeme mlieko alebo vodu, ak príliš riedka, prisypeme trochu múky.

  2. 2

    Hotovú kašu nalejeme na tanier alebo do misky, ešte za horúca primiešame kúsok masla, aby sa v kaši roztopilo. Posypeme orechmi, mandľami, škoricou, kakaom a polejeme trochou medu. Nakoniec pridáme ovocie.

Diskusia k receptu