Pohánková kaša bez lepku
Foto: novalim
Prirodzene bezlepkové múky sa tešia obľube nielen medzi celiatikmi. Pohánková kaša bez lepku je výbornou raňajkovou inšpiráciou. Dochutená napríklad škoricou a dozdobená ovocím Zobraziť celý popisPrirodzene bezlepkové múky sa tešia obľube nielen medzi celiatikmi. Pohánková kaša bez lepku je výbornou raňajkovou inšpiráciou. Dochutená napríklad škoricou a dozdobená ovocím vám bude chutiť, dobre vás zasýti a dodá energiu na celé dopoludnie. Vyskúšajte náš najnovší recept a nechajte sa aj inšpirovať ďalšími pohánkovými receptami od Novalimu.
Zdroj: https://novalim.net/pohankova-kasa-bez-lepku/
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Do menšieho hrnca dáme pohánkové vločky, pohánkovú múku, mlieko a vodu. Za stáleho miešania privedieme k varu a na slabom ohni varíme, až kým sa nám vytvorí kaša. Ak sa nám zdá príliš hustá, dolejeme mlieko alebo vodu, ak príliš riedka, prisypeme trochu múky.
- 2
Hotovú kašu nalejeme na tanier alebo do misky, ešte za horúca primiešame kúsok masla, aby sa v kaši roztopilo. Posypeme orechmi, mandľami, škoricou, kakaom a polejeme trochou medu. Nakoniec pridáme ovocie.
Tiež pohánková kaša:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu