
Zemiaky s nivou
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Scedíme a odrežeme hornú tretinu ako vrchnák....

Kuracie prsia so zeleninou z parného hrnca
Určite odporúčam investovať do parného hrnca. Mäsko sa rozpadá na jazyku, zelenina super chrumkavá...

Kuracie soté
Ako na to: Mäso umyjeme, osušíme a nakrájame na pásiky. Šunku nakrájame na rezančeky...

Syrové košíčky
Niekedy mi dochádza fantázia, čo variť a v minule som si spomenula, čo nám kedysi robievala...

Vianočné cookies
Kto by odolal chutne vyzerajúcim sušienkam s kúskami lahodnej horkej čokolády? Dnes je to pravdepodobne vianočná klasika...

Makovo–višňový závin
Lístkové cesto vyvaľkáme na tenko. Mletý mak zalejeme horúcim mliekom, pridáme v rume 30 minút...

Špikové kosti s chrenom a šalotkou
Špikové kosti okoreníme a osolíme. Polejeme olejom a na plechu ich dáme piecť asi 10–15 minút....

Cviklové tiramisu
Neviem prečo, ale cviklu nejedávam až tak často. V tomto období ju jeme o niečo...

Krevety na víne
Naše oblubene vikendove ranajky, priprava trva dlhšie ako samotne varenie, treba si všetky suroviny pripravit. Skušal som...

Losos na šampiňónoch
Filety pokropíme citrónom, ľahko potrieme rastlinným maslom, osolíme a okoreníme. Na 10 minút ich...

Jednoduché Sabdží
Toto jedlo si veľmi rada pripravím večer a ráno nabalím do práce. Základ som čerpala ...

Pečené zemiačky
Nikomu sa nechcem posmievať, ale pečené zemiačky so žinčicou pridávam len ako inšpiráciu keby ste nevedeli...

Cviklovo-kapustový šalát
Cviklu uvaríme, ošúpeme a postrúhame na strúhadle (ako na jablká). Kapustu a cibuľu postrúhame na...

Omáčka z baklažánu
pre všetkých baklažánožrútov-medzi ktorých patrím s nadšením aj ja... :)

Šalát s vajíčkom, balkánskym syrom a orechmi
Mnoho ľudí má voči šalátom predsudky, teda, ak nehovoríme o parížskom, vlašskom ap...

Kapustový prívarok s paradajkami
Kapustu zbavíme hlúbovitých častí a nakrájame na rezance. Na masti dozlata opražíme nadrobno nasekanú cibuľu...

Kakaové košíčky
Z masla, múky, cukru, kakaa, žltkov a vanilkového cukru urobíme hladké cesto...

Bravčové na cesnaku
Velmi chutne rezne, stavnate, vyzeraju sice ako dobre pripecene, ale nie su. Su take z...

Pyré z karfiolu a mrkvy
Ak k mäsu nechcem klasickú škrobovú prílohu zo zemiakov alebo ryže a aj surová zelenina mi ako...

Vajce Benedikt
Tento pokrm je pomenovaný po newyorskom maklérovi Lemuelovi Benedictovi, ktorý si v roku 1894 objednal v hoteli Waldorf „toast s maslom, pošírované vajcia, chrumkavú slaninu a holandskú omáčku“....

Plnené zemiačiky bryndzovo-tvarohové
Tieto zemiačiky som robila len raz a mali veľký úspech , kto má rád tradičné jedlá...

Pečená jahňacinka
... jahnacie masko je vraj dobre na dosiahnutie rovnovahy v tele, alebo pri velkej...

Krevety s mini hriankami - mňamkové
Tato super mnamka je urcena pre vsetkych milovnikov morskych priseriek. Je to take jednoduche, ze...

Nátierka z cíceru a pečených paprík
Ak tu taký recept už je tak tento ani nečítajte, nátierky sú u nás vždy vítane...

Medvedie muffiny
Sezóna medvedieho cesnaku je ešte v plnom prúde. Po sviatkoch nám zostalo doma staršie pečivo a...

Kuracie stehná v jogurte
Kuracie stehná umyjeme, osušíme, položíme na olejom vymastený pekáč. Zalejeme jogurtovou omáčkou. Pripravíme...

Bravčová panenka s omáčkou z kozieho syra a grilovanou šalotkou
Recept je výborný, nie je náročný na prípravu, vhodný aj na nedeľný stôl, či...