Foto: podravka
Komerčný recept
Rozveseľte deti ale aj dospelých neobyčajnou ale neodolateľnou palacinkovou tortou. Ozdobte ju podľa vašej
nálady: ovocím, šľahačkou, čokoládou, alebo ...
príprava
Suroviny
Na palacinky: | |
200 g |
|
200 g (môžete nahradiť inou) |
|
2 ks |
|
štipka |
|
700 ml |
|
na vyprážanie |
|
Na plnku: | |
150 g |
|
150 g |
|
Na ozdobenie: | |
|
|
|
|
|
Postup
-
1
Múky zmiešame, pridáme vajcia, soľ a mlieko a vymiešame hladkú zmes, ktorú necháme postáť približne 10 minút. Zo zmesi upečieme na panvici približne 12 palaciniek.
- 2
Na tanier si dáme 1 palacinku a natrieme ju mliečnou Lino ladou, prikryjeme ju druhou palacinkou a tú natrieme nugátovou Lino ladou. Tento postup opakujeme, dokým nenatrieme všetky palacinky.
- 3
Tortu necháme vychladnúť a nakrájame ju na 12 kúskov.
- 4
Čokoládu rozpustíme nad parou a rozlejeme po podložke (napr. papier na pečenie, alobal). Necháme ju vychladnúť, ale tak aby ostala ešte tvárna. Vyrežeme z nej písmená, srdiečka alebo nejaké iné ozdoby, ktorými chceme ozdobiť tortu. Takisto ju môžeme ozdobiť ovocím alebo šľahačkou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu