Lino palacinková torta

podravka - fotkapodravka, 2. januára 2017
Lino palacinková torta
Foto: podravka

Komerčný recept
Rozveseľte deti ale aj dospelých neobyčajnou ale neodolateľnou palacinkovou tortou. Ozdobte ju podľa vašej nálady: ovocím, šľahačkou, čokoládou, alebo ...

40 minút
príprava

Suroviny

Na palacinky:
200 g
200 g (môžete nahradiť inou)
2 ks
štipka
700 ml
 na vyprážanie
Na plnku:
150 g
150 g
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Múky zmiešame, pridáme vajcia, soľ a mlieko a vymiešame hladkú zmes, ktorú necháme postáť približne 10 minút. Zo zmesi upečieme na panvici približne 12 palaciniek.

  2. 2

    Na tanier si dáme 1 palacinku a natrieme ju mliečnou Lino ladou, prikryjeme ju druhou palacinkou a tú natrieme nugátovou Lino ladou. Tento postup opakujeme, dokým nenatrieme všetky palacinky.

  3. 3

    Tortu necháme vychladnúť a nakrájame ju na 12 kúskov.

  4. 4

    Čokoládu rozpustíme nad parou a rozlejeme po podložke (napr. papier na pečenie, alobal). Necháme ju vychladnúť, ale tak aby ostala ešte tvárna. Vyrežeme z nej písmená, srdiečka alebo nejaké iné ozdoby, ktorými chceme ozdobiť tortu. Takisto ju môžeme ozdobiť ovocím alebo šľahačkou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia