Zasnežené pečivo

droetker - fotkaDr.Oetker, potravinárska spoločnosť založená v roku 1891, 15. decembra 2016
Zasnežené pečivo
Foto: droetker

Komerčný recept<br />

20 ks
porcií
35 minút
príprava
12 minút
na 160-180 °C

Suroviny

Na cesto:
1 ks
170 g
380 g
250 g (alebo margarín)
1 ks
1 ks
Na náplň:
 (typu Nutella)
Na ozdobenie:
1 bal
1 bal




Postup

  1. 1

    Na prípravu cesta vanilkový struk pozdĺžne rozkrojíme, vyškriabeme z neho dužinu a zamiešame ju do práškového cukru. Na doske zmiešame múku, maslo alebo margarín, cukor s dužinou zo struku, vajce a žĺtok a vypracujeme hladké cesto. Na pol hodinu uložíme do chladničky. Z cesta vyvaľkáme plát s hrúbkou 3 mm a vykrajujeme rôzne tvary, naukladáme na plech, vložíme do predhriatej rúry a pečieme. <br /><br /> Elektrická rúra: 180°C <br /> Teplovzdušná rúra: 160°C <br /> Plynová rúra: stupeň 3 <br /><br /> Doba pečenia: asi 12 minút

  2. 2

    Upečené pečivo necháme vychladnúť a vždy 2 kúsky zlepíme krémom.

  3. 3

    Na ozdobenie pripravíme polevu podľa návodu na obale. Polejeme povrch pečiva a ešte tekutú polevu ozdobíme cukrovými snehovými vločkami. Necháme stuhnúť a uložíme na chladné miesto.

    Zasnežené pečivo - obrázok 3

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia