
Ruská zmrzlina s kakaom
Tento recept jsem objevila v Lidových receptech a hrozně mne nadchnul. Sice už je po sezóně,...

Niečo cuketové
Mám veľmi rada cuketu. Každý rok jej kopec nasadíme, a potom sa húfne robia cuketové...

Hovädzia nožina s kosťou a šampiónovo-olivovou omáčkou.
Rozhodol som sa, osso boco trochu zmením. Mal som dva kúsky, no nie teľacie,...

Chrenová jemná omáčka k hovädziemu z polievky
Po návšteve švagra Lacka nám v polievke ostal krásny „falatek“ hovädzieho. Paradajková omáčka sa nám už...

Ovsenné vločky na dobrú noc :)
všetci tu o vločkách, tak som si šla urobiť tie svoje :) i keď je 23....

Ryžový nákyp
Základný recept na ryžový nákyp ako ho robím ja. Príprava síce trvá nejaký čas, ale...

Uhorková čína
V Azii co je v sezone z toho sa spravi china. Ked su uhorky tak ako...

Plnené kuracie prsia - Пълнени пилешки гърди
A zase jedna rýchlovka, pre zaneprázdnených a pre tých, čo potrebujú málo prácne niečo ukuchtiť....

Cícerový šalát s hnedou ryžou a karí korením
Salat s vysokym obsahom bielkovin a vlaknin, ktore organizmus travi pomaly a predlzuje pocit ...

Višňovo-makový závin
Jemný, nadýchaný, šťavnatý závin. Jeden z receptov zo zošita mojej starej mamy z roku...

Špagety carbonara na zdravý spôsob
Viem že toto nie je originálny recept na carbonara omáčku, ale je to taká moja diernejšia...

Fantasticky vláčne kakaovo-anízové osie hniezda
Najlepšie kysnuté kakaové osie hniezda aké som kedy jedla. Ich výnimočná chuť pochádza z kombinácie kakaa a anízu....

Nepodarený zákusok
V sobotu som bola v podvečer na Vareche. Takú chuť som dostala na niečo sladké ,...

Domáca čokoládová Nutella
Autorom originál receptu je pekár z Piemontu, Pietro Ferrero, ktorý začal s výrobou tohto čokoládového...

Rizoto z červenej ryže
Červená ryža je nutrične veľmi bohatá. Keďže nebola zbavená šupiek, ani leštením pripravená o povrchovú...

Falošná husacia pečienka
tento recept som robievala, kedˇ sme chovali kurence a už som nevedela ako pripraviť pečienku, aby nebola...

Domáci turecký med
Z bielok si vyslahame tuhy sneh. Pridame vanilkový aj práškový cukor.

Čierne rizoto s grilovaným lososom
Na hlbšej panvici rozpálime olivový olej, prihodíme k nemu nadrobno nasekaný cesnak spolu so šalotkou...

Šelinku - národné jedlo Slovinska
Šelinka alebo šjelna pochádza z oblasti Vipava. V dávnych časoch bola veľmi obľúbená, podávala sa...

Plnené langoše
Takéto langoše pripravovala moja babka. Okrem takýchto kapustových, vždy naplnila pár kúskov aj domácim slivkovým lekvárom...

Chutná zapečená fazuľa
Komerčný recept<br /> Šťavnatú misu plnú pikantných ingrediencií vrátane pikantného Ajvaru Podravka môžete podávať ako hlavné jedlo alebo...

Mangové čatní
Očistené mango nakrájame na malé kúsky. Zázvor očistíme a nastrúhame. Do mixéra vložíme kúsky manga...

Kubánske mäso
Tento recept som videla v telke. Robila ho pani pôvodom z Kuby. Je to extrémne...