Foto: figovnik
Postup
-
1
Potrebujeme (na 4 porcie): 125g masla, 60g hladkej múky, 1,5 l kuracieho vývaru, 4 ks zemiakov, asi 15 ks hríbov (nalepšie sú lesné), 1 cibuľa, 150 ml octu, soľ, čierné korenie, 100 g kryštáloveho cukru, 250 ml smotany na šlahanie, 1 menší zväzok čerstvého kôpru. Na zastreté vajíčko: 4 studené vajíčka z chladničky, 150 ml vody
- 2
Postup: Vo veľkom hrnci rozpálime maslo a na ňom speníme múku. Toto zalejeme vývarom, dochutíme soľou, pridáme hríby a na kocky pokrájané zemiaky. Dôkladne prevaríme, kým nie sú zemiaky mäkké. Ešte dochutíme soľou, čiernym korením, octom a cukrom. Zjemníme smotanou. Na koniec pridáme čersvto nasekaný kôpor.
- 3
Do menšieho hrnca si dáme variť vodu. Vajíčka vyklepneme do misky s octom. Keď voda začne vrieť pomiešame ju s lyžičkou a vytvoríme tak vír, do ktorého vylejeme vajíčka. Keď voda znova zovrie, vypneme oheň a necháme ešte 1-2 minutky vajíčka ”dotiahnúť”’. Dobrú chuť …
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu