Maková bublanina bez múky s kakaovou polevou fotorecept
Foto: petullka
Skvelá bublina, ktorá sa dá upiecť na 2 spôsoby, zdravý ale i sladký. Pre zdravý spôsob odporúčam použiť kokosový cukor, biely jogurt a vynechať Zobraziť celý popisSkvelá bublina, ktorá sa dá upiecť na 2 spôsoby, zdravý ale i sladký. Pre zdravý spôsob odporúčam použiť kokosový cukor, biely jogurt a vynechať polevu. Je skvelá s ríbezľami, ale aj s čerešňami.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 ks |
|
40 g (alebo kokosový) |
|
150 g (alebo biely jogurt) |
|
1 ČL |
|
200 g mletý |
|
štipka |
|
150 g |
|
Poleva: | |
60 g |
|
100 g |
|
1 PL |
|
2 PL vriaca |
|
Okrem toho: | |
(na vymastenie formy) |
|
(na vysypanie formy) |
|
Postup
-
1
Z bielkov a soli vyšľaháme tuhý sneh. Žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame smotanu, prášok do pečiva a mletý mak. Nakoniec opatrne primiešame sneh z bielkov.
-
2
Cesto vylejeme do formy (priemer 24 cm) vymastenej olejom/maslom a vysypanej kokosom. Na vrch naukladáme ovocie a ak budeme dávať aj polevu, ovocie jemne prstami vtlačíme do cesta.
-
3
Pečieme v rúre vyhriatej na 180 °C cca 30 minút.
-
4
Kým sa bublanina pečie, pripravíme si polevu. Maslo roztopíme nad parou (vodný kúpeľ), primiešame cukor, kakao a nakoniec vriacu vodu. Poleva nemá byť hustá. Ohrev vyhneme, ale polevu necháme nad parou, aby nestuhla.
-
5
Teplú polevu nalejeme na koláč hneď po vybratí z rúry.
-
6
Takto to vyzerá hneď po naliatí polevy.
-
7
A takto po vychladnutí. Poleva krásne vsiakne do koláča, zmieša sa s makom a je super šťavnatý, mňam.
Ja som si ten recept upravila kvôli poleve, originál bol zo 4 vajec, 80g kokosového cukru, 240g maku a 200g jogurtu (že vraj postačí aj 150g mliečnej zložky) + 1ČL PDP. Veľkosť formy tá istá. To len že ak by si ho chcela vyšší. Verím,že bude chutiť 😉
Pre mňa je vždy lepšia ta kaloricky náročnejšia, žiaľ… 😀
Určite skús, verím že bude chutiť 🙂
Ďakujem 🙂