Foto: dvorka
Tento rok som si povedala, že ak sladké, tak trochu zdravšie. Našla som si recepty výživovej poradkyne a dala som sa na pečenie a Zobraziť celý popisTento rok som si povedala, že ak sladké, tak trochu zdravšie. Našla som si recepty výživovej poradkyne a dala som sa na pečenie a nepečenie. Tento recept je na spôsob Rafaela guliek. Len namiesto oblátok je použité pšeno, ktoré je veľmi zdravé vhodné pre celiatikov a napríklad, aj na odkyslenie organizmu. Trochu som sa obávala prípravy a preto som robila z menšej dávky, ale samotná príprava a hlavne výsledok ma nadmieru prekvapil. Samozrejme veľmi pozitívne.
Postup
-
1
Do jablkovej šťavy v kastróliku sa pridajú nasekané hrozienka, pšeno a štipka soli. Tieto suroviny sa pomaly privedú do varu a varia sa dovtedy, kým je masa kašovitá.
-
2
Kaša sa po dovarení nechá trocha schladnúť. Do ešte teplej sa pridá med a poriadne premieša. Takto osladená kaša sa nechá úplne vychladiť.
-
3
Do už vychladenej masy sa pridá sušené mlieko, kokos a znova dobre premieša.
-
4
Rukami sa vytvaruje guľka, do stredu sa vtlačí olúpaná mandľa alebo lieskovec a znova sa guľka zaguľatí. Trocha sa navlhčí - ja som ju postriekala vodou z rozprašovača a pogúľala v strúhanom kokose. Guľky je treba uchovávať v chlade.
Diskusia k receptu