Ragú s hroznom a mandľami
Keďže je čas kedy je na stoloch veľa hrozna, rozhodla som sa sem pridať jeden zaujímavý...
Lesné Nachetoone
Tento recept pochádza z bujarej chatovej oslavy v lese. Po štyroch dňoch oslavovania sme sa rozhodli,...
Lokše s čokoládovou omáčkou a marinovanou hruškou
Zemiakové lokše: Zemiaky v šupke uvaríme, vychladíme, ošúpeme a zomelieme. K zemiakom pridáme múku,...
Tortička s čokoládovým krémom a hroznom
Stačí sa pozrieť do prírody, slovenská jeseň je najpestrejším obdobím roka a v gastronómii to platí dvojnásobne...
Clafoutis s čučoriedkami
Clafoutis je francúzsky dezert s čerešňami, ale pokojne doň môžete dať bobuľové ovocie, ktoré vám...
Jahodový krém s tvarohom
Do horúceho mlieka pridáme kryštálový cukor, semienka z vanilkového struku, nakrájané jahody a varíme asi...
Cviklovo-kapustový šalát
Cviklu uvaríme, ošúpeme a postrúhame na strúhadle (ako na jablká). Kapustu a cibuľu postrúhame na...
BeBe buchta
Tento koláč robievam len výnimočne na Veľkú noc, Vianoce a narodeniny mojich deti.
Mušľový šalát so zelenou špargľou
Varené mušle vylúpeme a zmiešame s blanšírovanou zelenou špargľou, stonkovým zelerom, šalátom frissé a olúpanými...
Celer se sušenými rajčaty
Salát pro milovníky celeru. Velice jemný a příjemný. Výborný se semínkovýma placičkama i jako bežný...
Lievanec s chrenovým krémom
Všetky suroviny na lievanec spolu vymiešame a necháme na teplom mieste podkysnúť, potom smažíme. Mascarpone...
Hrnčekové hruškové rezy s ricottou bez lepku
Vyzerajú ako obyčajné rezy na plech, ale ich chuť je priamo božská. V tomto koláčiku sa snúbia hádam všetky chute jesene....
Škoricový trdelník bez lepku
Z droždia, cukru a asi 100 ml vlažného mlieka pripravíme kvások, ktorý necháme cca 10...
Plnené šampiňóny portobello
Verzia plneného a zapekaného portobella, ktorá nielen chutí, ale aj dobre vyzerá.
Cavatelli so salsicciou a rukolou
Cestovinová rýchlovka, tentokrát ako základ slúži talianska salsiccia, teda neúdená biela klobása....
Konopná nátierka
Kupujem na trhu a bylinky a ako to zvykom byva, ludia tu maju dobru naladu a...
Marhuľové štvorčeky bez lepku z domáceho lístkového cesta
Lístkové cesto je jedno z najchutnejších a najkrehkejších vôbec. Má všestranné využitie pri sladkom aj slanom pečení. Verili by ste, že si ho môžete pripraviť jednoducho aj doma a bez lepku?...
Rýchle cestoviny s nemäskom Goody Foody
Bezmäsité mäsko Goody Foody nakrájame na kocky a sprudka opečieme na rozpálenom oleji. Pridáme na kolieska...
Strapaté pagáčiky
U nás doma máme radi maďarskú kuchyňu. Babka nám často varí a pečie lahôdky z maďarskej...
Lyžičkové karé
Mäso nakrájame na rezne naklepeme, pripravíme si zmes všetky suroviny zmiešame, rezne potrieme s oboch strán zyšok...