
Cícerovo-kelová polievka
Na oleji si opražíme nakrájaný pór, nakrájaný stonkový zeler a nakrájanú papriku.

Teľacie medailóniky na jahodovej omáčke s dvojfarebnou štrúdľou
Na začiatok si dáme variť ošúpané nakrájané fialove zemiaky v osolenej vode. Potom z uvarených zemiakov...

Minišišky s karamelovou plnkou
Vyskúšajte vypražené šišky naplniť jednoduchým karamelovým krémom. Bude to príjemná zmena.

Čokoládové rezy
Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do zhustnutia. Pridáme oprané a osušené hrozienka, múku, ...

Chlebovo-kávový puding
Kava a cokolada je vyborna kombinacia. Na tento peceny puding mozete pouzit zvysky starsieho chleba, ...

Pohronské posúchy
Zemiaky si uvaríme v šupke a postrúhame alebo pretlačíme. Pridáme múku, soľ, žltok a vypracujeme...

Cestoviny „Carbonicelli“
Cestoviny uvaríme, odstavíme ich a scedíme. Olúpeme cibuľu, nakrájame ju a dáme ju orestovať...

Pikantná nátierka
Pečené prerastené bravčové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a dáme do misky na prípravu nátierky. Pridáme...

Slané palacinky Mamcotti
Palacinky naplníme plnkou, ktorú si pripravíme z Ricotty, vajíčka, soli, korenia a vňaťky....

Losos ala ja
Chcela som niečo jednoduché, rýchle a z toho čo bolo v chladničke. Nefotila som nakoľko...

Pikantné krídelká a šalát s cuketou
Najobľúbenejšie jedlo môjho manžela. Krídelká. Avšak o nič horšie v tejto marináde nie sú ani...

Listová zmes s kuracími nugetkami
Všetky šaláty umyjeme pod tečúcou vodou, nakrájame a zmiešame s francúzskym dresingom. Francúzsky dresing: dijonskú...

Mandľové kolieska plnené Nutellou
Jednoduchá príprava, ktorej sa nemusia zľaknúť ani začiatočníci. Perfektný výsledok, ktorý určite poteší...

Zemiakovo–jablkové guľky
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a najemno nastrúhame. Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme domäkka...

Ananásové carpaccio s makovo-kávovou zmrzlinou
Ananásové carpaccio: Med skaramelizujeme, zalejeme bielym vínom, pridáme badián, celú škoricu, klinčeky a...

Marcipánové rožteky bez lepku
Máte radi vanilkové rožteky, ale chceli by ste vyskúšať upiecť na Vianoce aj niečo nové? Máme pre vás alternatívu....

Šalát z pečených zemiakov, hlivy a baklažánov
Baklažány prekrojíme na polovice a osolíme. Necháme 30 minút stáť.

Šalát milovníka olív
Ako názov napovedá, jedná sa o jarný šalát obsahujúci suroviny talianskej kuchyne : olivy, syr,...

Roštenka s nakladanými hubami
Ďalší recept pre labužníkov húb, hubárov a tých čo ich majú radi.

Okurkovo-avokádový krém
Oloupeme salátovou okurku, přepůlíme a vyškrábneme semínka. Používám okurky pouze štíhlé. Jsou chutnějsí....

Bylinkové rezance
Rezance uvaríme podľa návodu na obale. Cibuľu pokrájame na kocky a jemne podusíme na PL vody.

Pórový šalát s olivami a pomarančom
Netradičná úprava pórového šalátu : s čiernymi olivami, pomarančom a vajíčkom na mäkko ;)

Martinkina bublanina
Je tu veľa receptov na bublaninu a podobné koláčiky ale túto sama upiekla moja šesťročná krstná dcéra...

Pikantno-nasladlé kuracie mäso s cesnakovými zemiakmi
Dnes som mala chuť uvariť niečo z Nigellinej knihy. Málokedy mám všetko, čo na jej...

Jemná piškótová roláda
Ak ste fanúšikmi nedeľných koláčikov, ale po Vianociach túžite po niečom naozaj jednoduchom a ľahkom, ...

Kuracie nôžky na olivách a citróne
Trocha nezvyklá súčasť pečenia - olivy a citrón a urobí to s kurčaťom divy.