Taštičky s hrachovou plnkou

Michal Hečko a Kvetoslav Bojnák
šéfkuchár a jeho zástupca z hotela Mercure Bratislava Centrum, 11. marca 2015
Taštičky s hrachovou plnkou
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
10 minút
príprava
45 minút
na 180 °C

Suroviny

160 g
2 ks
100 g
podľa chuti
1 plát 30x30 cm
1 ks




Postup

  1. 1

    Nadrobno nakrájanú cibuľu a nastrúhanú mrkvu urestujeme, pridáme hrach, podlievame a varíme, kým nie sú všetky suroviny úplne rozvarené.

  2. 2

    Hmotu scedíme od prebytočnej vody, rozmixujeme, ochutíme karí, soľou a korením. Necháme vychladnúť.

  3. 3

    Cesto vyvaľkáme, rozkrojíme na 4 rovnaké štvorce, naplníme plnkou, uzavrieme ako pirohy a potrieme žĺtkom. Taštičky upečieme v rúre zohriatej na 180 °C.

Diskusia k receptu

frezia
Velmi sa mi ten recept paci, jednoduche a urcite chutne. Zajtra to vyskusam.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia