Foto: zofynka
Jednoduché "jednohubkové" koláčiky.
príprava
na 170 °C
Postup
-
1
Marcipán, cukor, citrónovú kôru z polovice citróna (ja však používam sušenú - cca 1 PL), mak, mandle, bielok - všetko rukou zmiešať. Cesto sa veľmi lepí preto sa neľakajte :) Z vymiešaného cesta tvarujeme guličky, prípadne vajíčka, čo len chcete..
- 2
Pomôcka aby sa cesto nelepilo na ruky pri tvarovaní - ruky si namáčajte do vody. Ukladáme na plech, ktorý vystelieme papierom na pečenie. Na každú guličku vtlačíme brusnicu (ja som nemala tak som dala strieborné zdobenie) a potrieme "zmesou" žĺtku a mlieka.
- 3
Pečieme pri cca. 170 stupňoch cca. 10 minút (najlepšie je to kontrolovať, guličky musia byt do zlatista). Hneď ako ich vytiahnete z rúry sú guličky ešte mäkké, keď vychladnú, stvrdnú.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu