Bezlepkové jablkové cookies s mliečnou polevou
Foto: novalim
Jabĺk sa veru prejesť nevieme. A už vôbec si nevieme bez nich predstaviť jesenné pečenie. Hádam najlepšie chutia v kombinácii
s vlašskými orechami Zobraziť celý popisJabĺk sa veru prejesť nevieme. A už vôbec si nevieme bez nich predstaviť jesenné pečenie. Hádam najlepšie chutia v kombinácii
s vlašskými orechami a škoricou. Taký je aj náš dnešný recept - voňavý po týchto troch úžasných surovinách. Naše bezlepkové
jablkové cookies budú chutiť nielen vám, ale aj vašim deťom. Upečte ich spolu s nimi a pochutnajte si na nich napríklad na
desiatu.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
Na cesto: | |
135 g (alebo PK špeciál alebo UNI múka bezgluténová) |
|
55 g (izbovej teploty) |
|
90 g |
|
1 ks |
|
60 ml (100 %) |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL |
|
1/4 ČL |
|
štipka |
|
1 ks zelené kyslejšie |
|
Na polevu: | |
3-4 PL |
|
200 g |
|
1 ČL |
|
Na posypanie: | |
nasekané |
|
Postup
-
1
Maslo izbovej teploty spolu s cukrom vyšľaháme do peny. Pridáme vajce a dobre premiešame. Prilejeme jablkový džús a opäť premiešame. Suché prísady (múku, koreniny, soľ a sódu bikarbónu) teraz pridáme do tekutej zmesi. Nakoniec zapracujeme ošúpané a na menšie kocky nakrájané jablko. Cesto vložíme na 15 minút do mrazničky, aby sa s ním lepšie pracovalo.
- 2
Veľký plech vystelieme papierom na pečenie. Z cesta po kúskoch odoberáme, tvoríme menšie guľky a ukladáme ich na plech s dostatočným rozostupom, lebo sa pri pečení roztečú. Môžeme ich jemne lyžicou pritlačiť, aby sme dostali tvar cookies.
- 3
Sušienky pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 175 °C približne 10-12 minút. Po upečení ich necháme vychladnúť najskôr na plechu a potom ich preložíme na mriežku, aby vychladli aj zo spodu.
- 4
Nakoniec ich polejeme polevou, ktorú sme si pripravili zmiešaním všetkých surovín. Vrch posypeme nasekanými vlašskými orechmi a necháme zaschnúť.
Tiež bezlepkové sušienky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu