Cous-cous koláč
Na korpus si uvaríme všetky uvedené suroviny v jednom hrnci. V hrnci zmiešame kuskus, cukor,...
Pizza bez výčitiek
Tak toto je veľká vec pre mňa! :) Asi nepoznám človeka, ktorému nechutí pizza. Ponúkam...
Bezlepková hrnčeková knedľa
Len jedenkrát som kúpila bezlepkovú knedľu v obchode a vtedy som si povedala, že alebo budem...
Lasagne s čerstvým špenátom
Dnes ráno som na sídlisku uvidel starých známych trhovníkov - zeleninárov. Okrem paradajkovo-paprikovej klasiky mali aj...
Mrkvová polievka s ovsenými vločkami
Veľmi rýchla a výdatná mrkvová polievka so zeleninou a ovsenými vločkami
Raw žemľovka
Inšpirovala som sa na internete, pomery som dala podľa množstva ingrediencií doma a mojich chuťových pohárikov....
Ukrajinské tvarohové „syrníky“
Tradičné jedlá Zemplína hovoria o šikovnosti tunajších prababičiek. Z lokálnych, ľahko dostupných surovín dokázali totiž...
Sterilované cuketové zelí
Někde jsem slíbil, že dám recept na cuketové zelí. Asi mnozí toto zelí znají a...
Sladké jablkové lupienky
Ako som už spomínala, máme na záhrade veľa jabĺk. Toto je ďalší spôsob, ako...
Tekvicová paštéta s brioškou
Nátierka z pečenej maslovej tekvice s jednoduchým domácim pečivom.
Omeleta na nedeľné ráno
Na dôležitosť raňajok nemusím apelovať, ale povedzme si pravdu - kto pravidelne raňajkuje? Ja nie...
Zelené slimáky
Tento recept som našla v časopise a keďže som od priateľky dostala krásny medvedí cesnak, nazbieraný...
Falošná treska
Mrkvu očisíme na najemno nastrúhame, pridáme kyslé uhorky nastrúhane nahrubšie(ako na uhorkový šalát), vychladnuté vajcia tiež...
Šalát z pečenej červenej repy
Na väčší kus alobalu si dáme umytú, ale neolúpanú červenú repu, posypeme soľou, pridáme...
Tatarák z húb s domácimi hriankami
Na olivovom oleji a masle speníme nadrobno posekanú šalotku a cesnak. Urestujeme dozlatista, pridáme pokrájané huby, podusíme...
Brokolicová nátierka
Dáme variť vodu. Pripravíme si misu s ľadovou vodou. Menšiu hlávku brokolice umyjeme, očistíme...
Jednoduchá zeleninová polievka
Na cibuľovom základe orestujeme všetku zeleninu, osolíme, okoreníme a zalejeme vodou (asi 1, 5 l)....
Toum - cesnakový krém z Libanonu
Tento cesnakový krém som prvýkrát ochutnala, keď nám ho priniesli naši priatelia z Libanonu. Všetci...
Trubičky z lístkového cesta s jablkovou plnkou
Vyskúšala som po prvý krát lístkové trubičky, ale so sviežejšou náplňou...
Raňajkové bochníčky
Príprava tohto pečiva je jednoduchá a jeho výsledok ma zakaždým fascinuje. že z pár surovín...
Cviklový sirup - chutí ako malinový
Keď mi švagor - odporca zeleniny, povedal, že pil cviklový sirup, ktorý mu mimoriadne...
Jednoduchá vaječná omeleta
K perfektným a obľúbeným raňajkám jednoznačne patria vajíčka na rôzne spôsoby. Naša jednoduchá základná omeleta je...
Cícerové rizoto
Deň pred prípravou dáme odstáť do nádoby s vodou cca na 12 hodín cícer. Na druhý...
Krémové risotto s medvedím cesnakom
Klasické rizoto mám rada, ale krémové talianske risotto milujem - u mňa to bola láska na...
Zapekaná špargľa so šampiňónmi
... mam taku malu super zeleninovu kucharku, rada podla nej varim... tento recept je tiez...
Katmer poğaça/Poača
Poača z prekladaného maslového kysnutého cesta so syrovou plnkou :-)
Tatarák z ovčieho syra s rukolovou špongiou
Tatarák z ovčieho syra: Syr nakrájame na drobné kocky, pridáme nasekaný kôpor, osolíme, okoreníme...