Foto: kukulienka71
Aby neboli všetky krémové:-)
6
porcií
porcií
5 minút
príprava
príprava
10-15 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Inšpirácia z mexickej kuchyne. Na oleji slabo opečte posekaný cesnak, posypte mletou rascou a mletou červenou paprikou(môže byť štipľavá), po premiešaní hneď zalejte horúcim vývarom. Keď tekutina zovrie, pridajte dve menšie hrste cestoviny podobnej ryži. Môžete použiť aj dlhozrnú ryžu, ak ju máte v polievke radi. Keď je cestovina/ryža polomäkká, pridajte pokrájanú cuketu aj so šupkou, varte ešte pár minút. Nakoniec primiešajte pečenú fazuľu v chilli omáčke z konzervy alebo dopredu namočenú a uvarenú fazuľu. Ak treba, dochuťte soľou. Po prevretí odstavte a posypte čerstvými lístkami oregana alebo bazalky.
@brmbuska , áno, je veľmi chutná. Vďaka za pochvalu.
@babkamt , :-)), buďme radi, že sa jej darí a vymieňajme si recepty, je to veľmi variabilná zelenina. Som rada, že sa ti recept páči, ďakujem.