
Napoleonky z bryndze a opečenej (grilovanej) zeleniny
Pôvodný Napoleon je francúzske pečivo, alebo mille-feuille – tisíc listov, pretože je spravený z niekoľkých...

Ryžové homôľky s mozzarellou na paradajkovej salse
Maslo zohrejeme v hrnci, pridáme ryžu a trocha orestujeme. Postupne pridávame zeleninový vývar a na miernom ohni...

Pečené papriky plnené ochutenou ryžou
Jednoduchý recept na pečené papriky plněné ochucenou rýží bez masa.

Košíčky so špenátom a s marinovaným tofu
Najemno nakrájanú cibuľu a cesnak orestujeme na oleji, pridáme špenát, soľ a podusíme domäkka.

Polievka zo sladkých zemiakov s jablkom
Výborná polievka na chladné jesenné večery. Malá obmena - trochu exotiky v polievke nezaškodí :-)

Pulao s panírom a hráškom
Ryzu si na pol hodiny namocime vo vode. Potom preplachneme cistou vodou a scedime.

Tvarohové guľôčky
Dezert pre všetkých, čo si s pečením koláčov ešte len onikajú. Jednoduchý a chutný recept....

Zemiaky s kalerábom
Zemiaky s kalerábom. Brambory s kedlubnou. Po našem: brambory s kerlúbem. Podle mojí babičky:...

Pomarančovo-orechové muffiny
Snažím sa variť a piecť zdravo a veľa ľudí odsúdi moje jedlo už len pri tom, ...

Bezlepkové, bezgluténové müsli
Rada skúšam nové recepty, aj keď bezlepkové. :) Vytvorila som musli BEZ masla, ktoré krásne...

Quiche z červenej repy a zo syra
Teplý alebo studený, so šalátom... a máte výborný obed či večeru.

Rýchly tvarohový dezert
Tento recept je hotový za chvíľočku a je veľmi chutný. Je pre všetkých, ktorí hľadajú...

Farebná ryža BABYLONIÁDA
Tento recepis je vhodný na jarné i celoročné obdobie. Je bohatší na rastlinné proteíny, nemá...

Specialità e gustoso pesto
Listy medvedieho cesnaku umyjeme pod tečúcou vodou, potom ich pridáme do mixéru. Pridáme olej, ...

Fašírky z oranžovej tekvice
Tekvica, dyňa... to sú názvy pre mnoho druhov tekvicovitých rastlín. V každom prípade sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Skúsili ste už z nej urobiť fašírky?...

Zeleninové rizoto z pohánky a pšena
Dame varit pohanku . Po minute varenia dame z ohna a nehame dojst 20-30 minut...

Špenátovo-šampiňónové bruschetty
S tými tradičnými paradajkovo-bazalkovými majú moje bruschetty spoločný len názov. Pravda je, že mám doma...

Paprika plnená syrom
Papriky nasucho opečieme do čierna. Ošúpeme ich a naplníme zmesou rozdrveného syra, zmiešaného s čubricou a petržlenovou vňaťou.

Jednoduchý dúhový ovocný šalát
Tento receptík mám rada a rada si ho vždy pripravím. Dúfam, že bude chutiť a...

Polievka z póru, zeleru a z nakladanej zelenej fazuľky
Tato polievka dnes mala premieru :-) napadlo ma skombinovat por, zeler a nakladanu sladkokyslu zelenu...

Zemiakové placky s cibuľovým džemom
Zemiaky očistíme, najemno nastrúhame, pridáme ostatné suroviny a vypracujeme zemiakové cesto. Na rozohriatej panvici s olejom...

Grilovaný syr halloumi s paradajkami, chlebovými crostini a bazalkovým pestom
Osviežujúce ľahké jedlo.

Hubovo - karfiolový krém so zeleninou
Očistíme karfiol. Použila som jeden menší a 4 baby karfioly.

Letná ryža ako sólovka so šalátom
Tento recept som si vymyslela ako ľahké jedlo v lete, ale je rovnako dobrý aj ako...

Zemiakové nátierky "Zemiačky"
V týchto nátierkách som zredukovala množstvo tukov zemiakmi, a tak dosiahla ich väčšiu ľahkosť. Sú...

Krehký koláč s marinovanou cuketou a ricottou
Na marinádu cesnak prelisujeme, zmiešame s octom, medom, mletým čiernym korením, so soľou...

Studená polievka ajo blanco (biele gazpacho)
Polievka ajo blanco je populárna najmä v Andalúzii, v mestách Granada, Jaén, Cordóba a Malaga....

Kakaové celozrnné muffiny s kúskami ovocia
Mufinny sú proste klasika. A tak nesmú chýbať ani medzi mojimi receptíkmi. Tieto sú však...

Guľky zo špaldy s horčicovou penou
Špaldu opláchneme v studenej vode a dáme variť do osolenej vody. Varíme 30 minút. Scedíme a...

Bezlepkové cestoviny s omáčkou pesto
Pod názvom PROCEL si v obchodoch môžete kúpiť Novlim bezlepkové cestoviny. Sú vyrobené z prirodzene bezlepkových...