Foto: kata130
Kedže je pôst chcela som si urobiť na obed niečo bez mäsa,a napadol ma tento recept. je ľahký chutný a nieje náročný.Vhodný aj pre Zobraziť celý popisKedže je pôst chcela som si urobiť na obed niečo bez mäsa,a napadol ma tento recept. je ľahký chutný a nieje náročný.Vhodný aj pre ľudí čo držia dietu.
porcia
príprava
na 175 °C
Postup
-
1
Paradajku (pri viac porciách zvýšime ich počet) si umyjeme a lyžičkou vydlabeme vnútro. Je lepšie mať väčšiu paradajku do tej sa nám viac toho zmestí.
-
2
Urobíme si plnku z tofu,tvarohu a pridáme soľ+bazalku a zmiešame.Plnkou vyplníme okraje paradajky.pridáme kukuricu a zatlačíme.Pridáme trošku nastrúhaného syru.Na druhú vrstvu dáme hrášok,potom na vrch dáme zbytok plnky. Na samý vrch pridáme nasekanú malú cibuku.Musíme mať však malú jamku ako priestor na vajíčko.
-
3
Na vech vyklopíme zo škrupinky vajíčko posybeme zase nastrúhaným syrom a dáme zapiecť na 20 minút pri 175 stupňoch.
-
4
A takto vyzerá celkový výsledok tohto receptu.podávame so zeleninovým šalátom s ryžou alebo s opečenými zemiakmi. Ja som si dala k tomuto zeleninový šalát a urobila som si zelerové hranolky bez vysmážania v oleji ale upiekla som ich v rúre s 1 ČL olivového oleja. :) Dobrú chuť.
-
5
Takto to vyzerá v reze.
Diskusia k receptu