Schiacciata
Schiacciata je druh talianskeho chleba, je pre neho typické, že sa nevaľká, len ručne...
Rebarborový cheesecake
Pokiaľ máte doma v záhradke čerstvú rebarborku a neviete, ako s ňou naložiť, pretože všetky...
Lievance s jahodami
Do múky postupne pridávame mlieko a miešame, tak, aby bolo cesto hladké. Potom pridáme...
Bryndzové oblátky
Inšpirácia popri pečení vianočných oblátok aj slanej variácie napr. k Silvestru.
Šošovicový šalát
Dlhšiu dobu som plánovala tento šalát urobiť, bála som sa, či to niekto bude jesť,...
Gaštanové guličky bezlepkové + bezlaktózové
Keďže nemôžem ani mlieko ani múku tak som si spravila tieto guličky. Recept sme sa učili...
Červená ryža
Tento recept som este nestihol uvarit len som ho jedol v mojej oblubenej emiratskej restike. Opytal...
Mrkvový krém so škoricou
Jemne pikantná, trochu sladká, neodolateľne voňavá a celé telo zahrievajúca polievka je ideálnym pokrmom v chladnejšom počasí....
Bramborový salát s řapíkatým celerem HUBNEME DO PLAVEK
Bramborový salát s řapíkatým celerem bych mohla propagovat v rámci akce „hubneme do plavek“. Na přípravu...
Špargľový šalát
Tip na jednoduchý, svieži špargľový šalát, inšpirácia opäť z nemeckej kuchárky.
Kysnutý koláč s ovocím bez mlieka
Cesto použité na tento koláč je univerzálne kysnutné cesto, dá sa použiť na prípravu rôznych...
Guláš z cíceru a mangoldu
Teplý guláš z cíceru a mangoldu podávajte s hriankou a užite si jeho vynikajúcu chuť.
Mrkvovo – pomarančová polievka
Nedávno som si na Vareche prezerala nejaké polievočky a vďaka tomu som si spomenula na jednu, ...
Chia-čučoriedkový puding
Snažím sa zdravo stravovať čo znamená, že som dala zbohom cukru a pšenici. Cítim sa...
Špagety s orechami a omáčkou z parmezánu a tofu
Špagety v trocha netradičnom šate - s vlašskými orechmi a omáčkou bez varenia z parmezánu, údeného...
Smoothie z uhoriek a kivi
Smoothies su hitom a ja ich proste milujem. Tento je vdaka uhorke velmi osviezujuci.
Kapustníky mojej babky
Jednoduché veci sú tie najlepšie. Častokrát na to prídeme neskoro, v mojom prípade až keď...
Raw špargľová nátierka s avokádom a cherry paradajkami
Túto nátierku som dnes pripravila prvýkrát a určite nie posledný ;-)
Šalát zo šampiňónov
Šampiňóny očistíme a nakrájame na tenké plátky. Osolíme ich a na masle podusíme na miernom ohni....
Blato na ohni
Tento jednoduchý a sýty recept vznikol jedného slnečného dňa ďaleko od našej rodnej zeme smerom na východ....
Tereyağlı yeşil fasulye - Zelená fazuľka na masle
Dalšia chutná variácia zelenej fazuľky...
Pirohy z cvikly a zemiakov plnené plnkou z čevenej šošovice a masliakov
Veľmi rada sa hrám s tradičnými slovenskými receptami, farbami a chuťami. Dlho mi chodili po...
Toast s bielou fazuľou
Zbožňujem slané raňajky a tento toast spĺňa všetky moje kritériá: teplé raňajky, slané a také, ...
Fazuľové struky s grilovaným syrom
VEGETARIÁNI niečo pre Vás ... vyzkúšajte ... pôvodne...
Baklažánová bharta
Jednoduchší spôsob, ak sa vám nechce upratovať sporák: Baklažán viackrát pichneme vidličkou po celom obvode...
Quibebe
Je to kreolské jedlo z argentínskej provincie Corrientes. Pôvodne si ho pripravovali i názov mu dali...
Yumurta Piyazi (Vajíčkový šalát)
Výborný, svieži sezónny šalátik z vajíčok, petržlenu, jarnej cibuľky a olivového oleja. Podáva...
Pečená kapusta trochu inak
Anglicky písaný recept ma dnes zaujal na Google+ A po vyskúšaní si ma aj získal. Viac na...