Jemné želé, v ktorom sa spája intenzívna chuť kávy a čokolády.
Suroviny
300 ml |
|
3 PL |
|
50 g |
|
štipka |
|
1/2 tyčinky |
|
1 - 2 KL |
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
V menšom hrnci necháme zovrieť vodu. Odstavíme, primiešame cukor a instantnú kávu. Do horúcej tekutiny pridáme čokoládu, rozmiešame, aby sa čokoláda úplne rozpustila. Tyčinku agar agar roztrháme na menšie kúsky a prihodíme k horúcej čokoládokávovej zmesi. Prikryjeme pokrievkou a necháme postáť cca 15 min. Po 15 min. hrniec opäť položíme na mierny oheň a varíme až do úplného rozpustenia agar agar. Hmotu precedíme cez sitko, pridáme štipku kardamónu a nalievame do pralinkových formičiek. Necháme stuhnúť v chladničke 2 hodiny.
- 2
Používam tieto agar agar tyčinky.
- 2
Diskusia k receptu
Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu