Foto: zirafninka1
Jemné želé, v ktorom sa spája intenzívna chuť kávy a čokolády.
Postup
-
1
V menšom hrnci necháme zovrieť vodu. Odstavíme, primiešame cukor a instantnú kávu. Do horúcej tekutiny pridáme čokoládu, rozmiešame, aby sa čokoláda úplne rozpustila. Tyčinku agar agar roztrháme na menšie kúsky a prihodíme k horúcej čokoládokávovej zmesi. Prikryjeme pokrievkou a necháme postáť cca 15 min. Po 15 min. hrniec opäť položíme na mierny oheň a varíme až do úplného rozpustenia agar agar. Hmotu precedíme cez sitko, pridáme štipku kardamónu a nalievame do pralinkových formičiek. Necháme stuhnúť v chladničke 2 hodiny.
- 2
Používam tieto agar agar tyčinky.
- 2
Prirodzená želírujúca schopnosť agar-agaru sa pohybuje podľa stupňa kyslosti alebo zásaditosti pokrmu, s ktorým sa používa. Kyslé potraviny potrebujú viac agar-agaru ako zásadité. Ak by ste chceli želé vyskúšať, vezmite malú lyžičku z teplej hmoty a dajte na studený povrch nech stuhne. To potrebuje 1-2 minúty. Môžete tak pridať buď viac agaru alebo tekutiny (podľa priania). V našich receptoch používame prirodzené vločky agar-agaru, pretože sú za normálnych okolností v obchodoch. Obyčajná dávka 1 šálka vločiek s 5 šálkami vody je primerané želé. (prevzaté zo stránok Food Planeta) www.planetafood.sk