Foto: stanci11
Experimenty pokračujú :) Zase bez sachrošov, žiadna múka, kopa bielkovín a zdravých tukov. Jediná nevýhoda tohoto perníčka by mohla byť alergia na orechy, v Zobraziť celý popisExperimenty pokračujú :) Zase bez sachrošov, žiadna múka, kopa bielkovín a zdravých tukov. Jediná nevýhoda tohoto perníčka by mohla byť alergia na orechy, v tom prípade je to zabiják, doslova :D
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Najskôr som si pripravila mandľovú múku - orechové múky nekupujem, proste oriešky pomeliem v mlynčeku na mak a je to;) Mala som aj nejaké zbytky kešu tak som ich prihodila.
-
2
Oddelila som si žĺtky a bielky. K žĺtkom som pridala mascarpone a roztopené maslo a vyšľahala som celú zmes do hladka.
-
3
Vedľa som si nachystala sypké suroviny - orechovú múku, prášok do pečiva, perníkové korenie, škoricu a kakao.
-
4
Sypké suroviny som vmiešala do vajíčkovej zmesi a vymiešala - vzniklo riadne hutné cesto. To som ochutnala a prisladila trochou stévie.
-
5
Nakoniec som vmiešala penu z bielkov - čím cesto zredlo na príjemnú konzistenciu - tekutejšiu, ale stále dosť hutnú. Nakoniec som vmiešala za hrsť nasekanej tmavej čokolády.
-
6
Cesto som preliala do formy vystlanej papierom na pečenie a šup do vyhriatej trúby.
-
7
Piekla som 40 min na 180 stupňoch. Po upečení som perník nechala vychladnúť, vyklopila som ho, nakrájala a až nakrájaný ozdobila roztopenou čokoládou s trochou kokosového oleja.
-
8
Nebudem tvrdiť že štruktúra cesta je rovnaká ako u bežných dezertov. Ale ak nám ide o chuť a trošku zdravšie pečenie, nemá chybu ;) U mňa nebol naposledy - a tie kúsky čokolády roztopené v strede, oblizovať sa budete až za ušami ;) teda ja som sa, a dievčatá na akcii, kde som ho doniesla, tiež ;)
Diskusia k receptu