Šmakoun na horčici fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 19. januára 2011

Superrýchla ľahká večera.

Suroviny

200 g
400 g
300 g
1 PL
1-2 PL
200 ml
2 PL
1 ks

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Šmakouna, zemiaky a mrkvu nakrájame na rezance.

    Šmakoun na horčici (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji opečieme šmakoun.

    Šmakoun na horčici (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do výpeku dáme mrkvu.

    Šmakoun na horčici (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď začne rozvoniavať, pridáme zemiaky.

    Šmakoun na horčici (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V 200 ml vody rozmiešame horčicu a zalejeme ňou mrkvu so zemiakmi.

    Šmakoun na horčici (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prihodíme bobkové listy, nasekanú chilli papričku, horčičné semienka a dochutíme.

    Šmakoun na horčici (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V zakrytom hrnci dusíme kým zemiaky nezmäknú. Na záver primiešame opečené kúsky šmakouna.

    Šmakoun na horčici (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

18 komentárov k receptu
Je to upraveny cisty vajecny bielok, vyzera to skoro ako tofu ale z vajecnych bielkov :) Existuje natural, udene aj korenene. Je to velmi dobra, zdrava a dietna potravina a da sa pouzit namiesto maska. Vola sa to Smaky. Na ich webovej stranke su aj recepty na studeno aj na teplo upravovane. Dostat to aj u nas v biopotravinach ale aj v niektorych klasickych potravinach. V CR napr.aj v Bille, tu na SR som ich tam este nevidela.
Smakoun u nas najbeznejsie kupite v kauflande pod oznacenim egg cheese. V biopotravinach pod nazvami smakoun, smaky, schmacky, proteinsteak. So sojovym masom to porovnavat netreba.ma to uplne inu konzistenciu aj chut. Udeny je naozaj lahodka.
už som sa s tým na nete stretla... v ochode ešte nie... kaufland nemáme... tak sa budem obzerať ďalej... vyzerá to v tvojom podaní super..
V jednom časopise, tuším to bol Diabetik, bol " šmakoun " a aj ďalšie podobné potraviny s opisoma charakteristikou, musím sa podívať apohľadať.to.Možno by sa mali bielky v mlieku vyzrážať a nejak tak upraviť, snáď to tam bude spomenuté.
Kúpila som egg chees asi pred pol rokom v Hypernove. Bolo to dobré, aj na studeno, chuťou pripomína varený vaječný bielok. A asi by sa dal pripraviť aj doma, napríklad tak, ako @michsamant odporúča variť stratené vajcia, len by sa použil bielok bez žĺtka.
ja to tiež počujem prvý krát....ale skúsim pozrieť v obchode, alebo skúsim uvariť bielky a to použijem na Tvoj recept....nebude to údené, ale vyskúšam
ja to tiež počujem prvý krát....ale skúsim pozrieť v obchode, alebo skúsim uvariť bielky a to použijem na Tvoj recept....nebude to údené, ale vyskúšam

Pridaj komentár k receptu: