Šmakoun na horčici fotorecept

zirafninka1 - fotkazirafninka1, 19. januára 2011

Superrýchla ľahká večera.

Suroviny

200 g
400 g
300 g
1 PL
1-2 PL
200 ml
2 PL
1 ks




Postup

  1. 1

    Šmakouna, zemiaky a mrkvu nakrájame na rezance.

    Šmakoun na horčici (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na oleji opečieme šmakoun.

    Šmakoun na horčici (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Do výpeku dáme mrkvu.

    Šmakoun na horčici (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď začne rozvoniavať, pridáme zemiaky.

    Šmakoun na horčici (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    V 200 ml vody rozmiešame horčicu a zalejeme ňou mrkvu so zemiakmi.

    Šmakoun na horčici (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Prihodíme bobkové listy, nasekanú chilli papričku, horčičné semienka a dochutíme.

    Šmakoun na horčici (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V zakrytom hrnci dusíme kým zemiaky nezmäknú. Na záver primiešame opečené kúsky šmakouna.

    Šmakoun na horčici (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

ailuj82
To by som aj ja chcela vedieť. Vyzerá to ako udené tofu :)
olga42
aj ja si myslím,že je to udené sojove maso.
katka75
Je to upraveny cisty vajecny bielok, vyzera to skoro ako tofu ale z vajecnych bielkov :) Existuje natural, udene aj korenene. Je to velmi dobra, zdrava a dietna potravina a da sa pouzit namiesto maska. Vola sa to Smaky. Na ich webovej stranke su aj recepty na studeno aj na teplo upravovane. Dostat to aj u nas v biopotravinach ale aj v niektorych klasickych potravinach. V CR napr.aj v Bille, tu na SR som ich tam este nevidela.
zirafninka1
Smakoun u nas najbeznejsie kupite v kauflande pod oznacenim egg cheese. V biopotravinach pod nazvami smakoun, smaky, schmacky, proteinsteak. So sojovym masom to porovnavat netreba.ma to uplne inu konzistenciu aj chut. Udeny je naozaj lahodka.
zinnajdha
Nepoznám, okamžite kúpim. Určite bude šmakovať a nazvem ho "Šmakúň".
zinnajdha
... nedá sa vyrobiť doma? Niekedy nám zostane veľa bielkov ( keď pečieme na sviatky). Nemusím robiť iba pusinky...
anina43
čo všetko sa tu človek nedozvie ? o takom čude som nepočula, no popozerám a kúpim
jatanika
už som sa s tým na nete stretla... v ochode ešte nie... kaufland nemáme... tak sa budem obzerať ďalej... vyzerá to v tvojom podaní super..
alexdidi
Nepočula som o tom a ani nevidela v obchodoch, budem sa musieť popýtať v kauflande....
evanaaa
V jednom časopise, tuším to bol Diabetik, bol " šmakoun " a aj ďalšie podobné potraviny s opisoma charakteristikou, musím sa podívať apohľadať.to.Možno by sa mali bielky v mlieku vyzrážať a nejak tak upraviť, snáď to tam bude spomenuté.
sovka62
Kúpila som egg chees asi pred pol rokom v Hypernove. Bolo to dobré, aj na studeno, chuťou pripomína varený vaječný bielok. A asi by sa dal pripraviť aj doma, napríklad tak, ako @michsamant odporúča variť stratené vajcia, len by sa použil bielok bez žĺtka.
frona
ja to tiež počujem prvý krát....ale skúsim pozrieť v obchode, alebo skúsim uvariť bielky a to použijem na Tvoj recept....nebude to údené, ale vyskúšam
frona
ja to tiež počujem prvý krát....ale skúsim pozrieť v obchode, alebo skúsim uvariť bielky a to použijem na Tvoj recept....nebude to údené, ale vyskúšam
zirafninka1
Dakujem za komentare. Neudeny smakoun pripomina varene bielky minimalne. Udeny uz vobec nie. Ja by som ho neskusala nahradit varenym bielkom.
trnkabrnka
Smakoun sa da kupit aj v Kauflande, ale vola sa to eggcheese :) velmi doporucujem, maju aj udeneho :)
ilusa
dostala som,ale biely,vyskusam podla teba a videla som aj marhulovy,ale najprv skusim tento a potom uvidim




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia