Tvarohová žemľovka

redakcia - fotkaredakcia, 6. júla 2009
30 minút
na 200 °C

Suroviny

10-15 ks
500 g
6 ks
6 PL
200 ml
100 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rožky nakrájame na kolieska a zalejeme mliekom. Oddelíme žĺtky od bielkov a žĺtky vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme zmäknuté maslo a vmiešame k rožkom.

  2. 2

    Zapekaciu misu vymastíme, vysypeme strúhankou a vrstvíme do nej rožky, strúhané jablká (4 – 5) a ochutený tvaroh. Navrch naukladáme zasa rožky.

  3. 3

    Dáme do rúry piecť asi 30 minút pri teplote 200 °C. Pred koncom pečenia navrstvíme vyšľahaný sneh z bielkov a ešte dáme zapiecť

Diskusia k receptu

2 komentáre k receptu

Pridaj komentár k receptu: