Foto: martinis
Veľa zeleniny, čerstvá voňavá bazalka a trochu slaného syru, lebo menej býva niekedy viac :)
1
porcia
porcia
15 minút
príprava
príprava
Suroviny
2 ks (pokrájané na kocky) |
|
1/2 ks (pokrájaná na kocky) |
|
1/2 ks (pokrájaná na plátky) |
|
1/2 ks (pokrájaná na polkolieska) |
|
pár lístkov |
|
2 ČL |
|
PL |
|
štipka |
|
|
|
podľa chuti |
|
strúčik (najemno nasekaný) |
|
60 g |
|
Postup
-
1
Inšpirácia knihou Hneď to bude. Všetku zeleninu umyjeme, očistíme a nakrájame. Zmiešame v mise a v menšej miske zmiešame balzamiko, olej, cesnak, soľ a korenie.
- 2
Dobre premiešame, pridáme k zelenine spolu s bazalkou pokrájanou na pásiky, štipkou hnedého cukru, dobre premiešame a naservírujeme. Podávame ozdobené bazalkou a posypané rozdrobeným syrom :)
- 2
@kukulienka71 :-))) tusim moc citas :-)
*****
@kukulienka71 ďakujem za pochvalu fotiek, vidím, že aj ty sa tu naučíš veľa nového :-)
@havino cottage mám tiež veľmi rád, ale určite vyskúšaj aj fetu, je tu vážne skvelá ... a s tým chlebom podobne, tiež sa mi šalát neráta bez domáceho :)
@afataga ďakujem, ja som tiež skôr trhal, ale minule som v nejakom programe na Paprike videl celkom zaujímavý spôsob krájania bazalky, ten chlapík si viac lístkov naskladal na seba, potom ich zvinul a nakrájal, je to celkom jednoduché, tak to tak robím aj ja :)
@micanela aj s kuskusom môže byť dobré, ale v tom prípade by som vynechal uhorku a chvíľu to orestoval na panvici a podával ako teplý šalát :)