Foto: ancicka
Sušené paradajky v oleji som si obľúbil a, dajú sa použiť na cestoviny, pizzu, alebo len tak, ako príloha k rôznym jedlám.Olej sa dá Zobraziť celý popisSušené paradajky v oleji som si obľúbil a, dajú sa použiť na cestoviny, pizzu, alebo len tak, ako príloha k rôznym jedlám.Olej sa dá použiť do rôzných polievok,alebo na šalát.
príprava
Postup
-
1
Je dobré použiť zrelé,ale nie mäkké paradajky.Paradajky si očistime,umyjeme a osušime.
-
2
Menšie pokrájať na štvrťky a väčšie na šestinky,
-
3
striedku vykrojiť.
-
4
Paradajky dobré posolíme a okorenime bylinkami .Ja som použila už vysušené bylinky a bazalku.V misdke ich popretriasať a nechať odstať aspoň hodinku.Pustia šťavu .Soli sa netreba báť,ona sa so šťavou väčšina zleje.
-
5
Potom šťavu zliať a bylinky pozberať naspäť na paradajky.
-
6
Potom paradajky rozložiť na sito sušičky a vysušiť.
-
7
Po vysušení si pripraviť cesnak a podľa chutí stridavo ukladať do fľašky.Strúčky cesnaku poprekrájať na polovičky.
-
8
Zaliať olejom .Olej môžte zvoliť olivový,ale aj rastlinný.
-
9
Uzatvoriť a odložiť.
Dakujem za nahliadnutie rcp.