Sušené paradajky naložené v oleji fotorecept

ancicka - fotkaancicka, 19. októbra 2015
Sušené paradajky naložené v oleji (fotorecept)
Foto: ancicka

Sušené paradajky v oleji som si obľúbil a, dajú sa použiť na cestoviny, pizzu, alebo len tak, ako príloha k rôznym jedlám.Olej sa dá použiť do rôzných polievok,alebo na šalát.

20 minút
príprava

Suroviny


Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Je dobré použiť zrelé,ale nie mäkké paradajky.Paradajky si očistime,umyjeme a osušime.

    Sušené paradajky naložené v oleji (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Menšie pokrájať na štvrťky a väčšie na šestinky,

    Sušené paradajky naložené v oleji (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    striedku vykrojiť.

    Sušené paradajky naložené v oleji (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Paradajky dobré posolíme a okorenime bylinkami .Ja som použila už vysušené bylinky a bazalku.V misdke ich popretriasať a nechať odstať aspoň hodinku.Pustia šťavu .Soli sa netreba báť,ona sa so šťavou väčšina zleje.

    Sušené paradajky naložené v oleji (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom šťavu zliať a bylinky pozberať naspäť na paradajky.

    Sušené paradajky naložené v oleji (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom paradajky rozložiť na sito sušičky a vysušiť.

    Sušené paradajky naložené v oleji (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Po vysušení si pripraviť cesnak a podľa chutí stridavo ukladať do fľašky.Strúčky cesnaku poprekrájať na polovičky.

    Sušené paradajky naložené v oleji (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Zaliať olejom .Olej môžte zvoliť olivový,ale aj rastlinný.

    Sušené paradajky naložené v oleji (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Uzatvoriť a odložiť.

    Sušené paradajky naložené v oleji (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
ja si ju budem musiet tu susicku asi kupit, vyuzijem ju, len ma odradzaju tie rozmery, uz ju nemam, kde dat. Pekna fotka, paradajky s cesnakom su dobra volba
Ak máte kachľovú pec - chalupa - urobte si siete (ako na okná), šikovný "kutil" urobí konštrukciu z roksorov aj s piatimi poschodiami a sušíte len taký fukot, alebo až o rok v horúcom lete na slniečku. A ešte - my máme na okne zelené paradajky, kt. postupne dozrievajú a potom sušíme...aj tie mäkšie a sú super. Ja už tieto nesolím, aby to nekvapkalo na pec.Aj také sú výborné na špagety...len to dám do oleja a urobím podobne ako vy...

Pridaj komentár k receptu: