
Sumček africký so zeleninou a šampiňónmi
Ja osobne rybu veľmi nemusím, okrem Vianoc, tak dva krát do roka. Jednoducho mi...

Paella s marinovaným tofu
Tofu nakrájame na hrubšie plátky, zeleninu na malé kúsky. Tofu opečieme na rozohriatej panvici na...

Pečená paprika v náleve
Pamätám si, ako som túto letnú pochúťku jedla prvýkrát. Bolo to dobrých pár rokov dozadu...

Hovädzie na pive
... so zeleninkou, zemiakmi ... a z jedneho hrnca :-). Vyborne papkanie, ked...

Vianočná čokoládová torta
Táto torta je veľmi jednoduchá, len sa dlhšie pečie, je z knihy Vianoce s Nigellou....

Staročeské rachotkrumple
Dnes přináším opět jeden starý recept. Je velmi jednoduchý a chutný. Jen s názvem je...

Losos na španielsky spôsob
Z očisteného, rozmrazeného a z kože stiahnutého, umytého, osušeného lososa nakrájame fi lé, 180 g na...

Gaštanovo-šľahačkový dezert
Inšpirovala ma Adkas svojiím Gaštanovo čokoládovým dezertom. Ja som si ho zjednodušila, lebo syn má...

Tvarohové šúlance
Kdesi som našla tento receptík a strašne sa mi zapáčil, pretože nie je potrebné sa babrať...

„Sviečková“ z červenej repy
Dosť dlho som hľadala alternatívu ako pripraviť chutnú sviečkovú pre toho, kto nemôže vôbec žiadnu koreňovú...

Pečené prsia na hlivovom krupote
Husacina patrí medzi kalorické bomby, ale na našich stoloch by nemala chýbať. Veď šikovné prababičky...

Karfiol bez vyprážania
Už som pridala radu ako urobiť kura bez vyprážania, syr bez vyprážania a tu je ďalší...

Syrové rezance so zelenou fazuľkou
Je leto, vonku krásne a k tomu fakt "poriadne" teplo ;-)) niekedy nemáme náladu na vystávanie v...

Otcova pikantná nátierka
Robieval ju každoročne roky, čo mi pamäť siaha. Bola jeho obľúbená, musela byť. Výborná na chlieb, k...

Kurča z jedného hrnca podľa Gertrúdy
Už som Vám dávnejšie predstavil útlu KK „Spoonbread & Strawberry Wine“ od Norma Jean a Carole Darden,...

Losos na šampiňónoch
Filety pokropíme citrónom, ľahko potrieme rastlinným maslom, osolíme a okoreníme. Na 10 minút ich...

Maslo Ghee
Maslo Ghee je druh "čistého" masla, ktoré má pôvod na indickom kontinente. Je dôležitou súčasťou...

Držková polievka s bielou fazuľou
Surové držky dôkladne umyjeme, oškrabeme, okraje poodkrajujeme a varíme v čistej vode asi 15 minút....

Zemiaky s nivou
Zemiaky umyjeme a uvaríme v šupke v osolenej vode. Scedíme a odrežeme hornú tretinu ako vrchnák....

Pečená krkovička na bielom víne s pečeným zelerom a hráškovo-mätové pyré
Kto nemá rád krkovíčku. môže nahradiť chudším bravčovým mäsom. Sledujte ma na facebooku na mojej fan...

Farmársky chlieb
Je veľa receptov na chlieb, ale tento je jednoduchý, rýchly a veľmi chutný.

Různé smažené sýry
Při publikaci receptu na smažený Hermelín , který přidal kolega na Vareche tassiedevil se rozvinula velmi příjemná...

Mexický hrniec
Na panvici speníme nakrájanú cibuľu, pór a papriku. Zeleninu osolíme a mierne podusíme.

Zapekané rajčiny s cesnakom
Umyté rajčiny rozkrojíme na plocho. Plochy osolíme, okoreníme a naukladáme na ne najemno nakrájaný cesnak....

Trojfarebné tvarohové rezy
Najprv pripravíme spodné cesto tak, že zmiešame všetky ingrediencie a spracujeme na tuhšie cesto. Cesto vyvaľkáme...

Pagáčiky k vínu
Tento recept mám tiež už veľmi dávno a pochádza z časopisu Život. Niekedy sa vraj naše...

Syrové košíčky
Niekedy mi dochádza fantázia, čo variť a v minule som si spomenula, čo nám kedysi robievala...

Kysnutá maková bábovka
Do mierne teplého mlieka nasypeme cukor a rozdrobíme droždie. Prikryté necháme na teplom mieste vykysnúť...

Kysnuté škvarkové cesto na minerálke
Pri niektorom s mojich receptov som spomínala, že používam minerálku, t. j. Baldovskú vodu. Aj toto kysnuté...