Mramorová bábovka s citrónovou polevou fotorecept
Foto: luwinka
Táto bábovka je bez hrozienok, veď nemusia vždy byť. Je veľmi ľahučká, vhodná ku kávičke a nielen to, aj deti si pochutnali:-)
na 180 °C
Postup
-
1
Vo väčšej miske rozmiešame cukor so žĺtkami. Pridáme postupne olej a miešame nahladko. Múku rozmiešame s práškom do pečiva. Pridáme do cesta, zamiešame a ešte pridáme mlieko a všetko vymiešame. Z bielkov si urobíme tuhý sneh, ktorý zľahka zamiešame do cesta. Cesto svetlé je hotové. Teraz si urobíme tmavé cesto: Do menšej misky odoberieme trochu zo svetlého cesta a dáme do neho 3 čaj. lyžičky kakaa a opatrne zamiešame.
-
2
Formu na bábovku potrieme tukom a vysypeme ju múkou. A teraz začneme mramorovať. Najskôr dáme do nej svetlé cesto.
-
3
Teraz dáme na svetlé cesto tmavé.
-
4
Tmavé cesto zakryjeme svetlým.
-
5
Pokračujeme tak, že znovu dáme tmavé cesto.
-
6
Ukončíme pridaním svetlého cesta.
-
7
Dáme piecť do rozhriatej trúby na 180 stupňov 40 minút. Upečenú bábovku necháme chvíľu vychladnúť.
-
8
Potom ju vyklopíme z formy a necháme ju úplne vychladnúť.
-
9
Teraz si spravíme citrónovú polevu a po vrchu ju ozdobíme a hneď dáme aj ozdobné cukríky na vrch polevy, ktorú necháme zaschnúť. A máme hotovo.
-
10
Pokrájame ju na kúsky.
-
11
V reze .
-
12
:-)
Diskusia k receptu