Foto: lan
Tiramisu bez cukru a lepku – recept vznikol na moje narodeniny. Namiesto klasických sladkých piškót použil môj manžel pohankovo-banánové palacinky, ktoré chutia výborne.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pohanku pomelieme mlynčekom na mak, pridáme vidličkou roztlačený banán, škoricu a trochu vody a vymiešame hustejšie "palacinkové cesto". Na panvici bez tuku urobíme z cesta "palacinky". Polejeme ich kávou.
- 2
Z bielkov vyšľaháme sneh a v inej miske vymiešame mascarpone, žĺtka, vanilku, roztopený med. Sneh opatrne vmiešame do hmoty s mascarpone.
- 3
Vyberieme si vhodnú sklenenú dózu alebo nádobu - najlepšie hranatú. Prvá vrstva je palacinka. Postupne striedavo vrstvíme krém a palacinky, posledná vrstva nech je krém. Na niekoľko hodín odložíme do chladničky. Pred servírovaním posypeme kakaom, môžeme pridať bobuľové ovocie.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu