Ruské pirogi č.2 fotorecept

frezia68 - fotkafrezia68, 23. júna 2013
Ruské pirogi č.2 (fotorecept)
Foto: frezia68

Konečne slnko nepáli a tak som pokračovala v mojom poslednom recepte.....

2 hod. minút
príprava
20 minút
na 190 °C

Suroviny

 obľúbené podľa seba
 na posypanie
 na posypanie
 na posypanie
 na potretie cesta
 na plnenie
 na ozdobu




Postup

  1. 1

    Ruský internet núka veľa podôb z kysnutého cesta a teraz som si vybrala kvet. Potrebujem 4 ks asi rovnaké kruhy,ktoré som potrela maslom,posypala trstinovým cukrom a škoricou.Postupne som ich kládla na seba.

    Ruské pirogi č.2 (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Štvrtý kruh ostane nepotretý,vyznačila som si stred malým pohárikom a odtiaľ som krájala cesto tak,že vzniklo 16 kúskov.Stred ostane neporušený.Potom chytím vždy dva konce a vytáčam od stredu von a dvakrát zatočím.

    Ruské pirogi č.2 (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Keď mám všetko otočené,znova každý z ôsmych lupienkov otočím.Medzitým cesto sa prispôsobí a ide to ľahšie,ako hneď zatáčať trikrát.Konce spojím...

    Ruské pirogi č.2 (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    a hotovo.Zapnem rúru asi na 200°C,kým sa zohreje,ešte trocha podkysne.Natriem rozšľahaným vajíčkom s trochou mlieka,stred posypem cukrom a po upečení úvodný kvietok je hotový.

    Ruské pirogi č.2 (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Obed bol navarený,mala som trocha času,tak som odkukala z ruského internetu vytvarovať srdiečko.Potrebujem vyvaľkať kruh,potrieť maslom,posypať cukrom a makom a zrolovať.Potom prehnem na polovicu,trocha sploštím,zasa prekrojím a rozrezané konce spojím do tvaru srdca.Pridala som upečené k úvodnej fotke.

    Ruské pirogi č.2 (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Zaujal ma aj vtáčik,možná bude niekto inšpirovať deti - hrou k pečeniu :-) . To sa vytvorí valček a v strede sa urobí uzol. Jeden koniec sploštím,nožom naznačím pierka a na druhý koniec vtlačím oči z čierneho korenia,vyformujem zobák,nožnicami koniec prestrihnem a hotovo.

    Ruské pirogi č.2 (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Skúšala som slona,ale ten sa mi nepodaril a preto ho pridávam na zábavu.Zasa potrebujem kruh,potriem maslom,posypem cukrom a makom a prehnem napoly.Podľa obrázku urobím dva rezy

    Ruské pirogi č.2 (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a pokračujem tým,že horné konce spojím na vrchu,tým sa vytvorí hlava,stred prehnem na vrch.....asi som si zle zapamätala,lebo vyšiel dosť nepodarok :-))) Na internet som nemala čas,cesto kyslo.....

    Ruské pirogi č.2 (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    A posledný koláčik bol jablkovo-lekvárový

    Ruské pirogi č.2 (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    konce sa prevlečú a hotovo.

    Ruské pirogi č.2 (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Predchádzajúci recept pripomeniem týmto obrázkom a možná,že niekoho recept zaujme. Tak veľa chuti do práce a krásny zvyšok víkendu :-)))

    Ruské pirogi č.2 (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    A to je už ozaj posledná ukážka,lebo je to horšie,ako telenovela :-)))

    Ruské pirogi č.2 (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

levandula
vyzera to nadherne, prosim ta nemohla by si napisat tu rusku stranku z ktorej to mas? dakujem
pusta
nádherný recept, úžasná práca, perfektná fotodokumentácia.
blahoželám @frezia68.
mariamka
no tak toto su nadherne kreacie, carovanie s cestom, mate sikovne a trpezlive rucicky, nahodou aj ten slon krizeny s chobotnicou je mily :))
frezia68
@levandula : na YOU TUBE si klikni "pirogi" alebo " kucharka.ru . Lenže ja som sa potom k nim nevedela dostať a hoci som niečo pamätala,niečo nakreslila,ak potrebujem,neviem nájsť. Najlepšie skopírovať,ale kopírku nemám,alebo niekto poradí?
marianne
...akoze nepali,mne zase pecie rovno do okien:-)) obdivujem tvoju zrucnost @frezia ,ten 12 obrazok je strasne pekny....
radost
tak ja kým to naštudujem-druhýkrát snád zmaturujem..možno -ked príde zima-vtedy na hranie dlhý čas je príma...:-)
tetrisss
To je naozaj prekrasne, aha ako sa daju ozvlastnit jednoduche kolace, sikovna.
frezia68
@radost : nie je to ťažké,ak vidíš video :-) ,hoci ku kvetu som sa vrátila asi trikrát s papierom a perom.A keď som si myslela,že to nie je ťažké ( slon),tak som sa mýlila,lebo kresleniu,výtvarnej,či zručnému maľovaniu som sa vyhýbala od mladosti,ak som nechcela prežiť fiasko :-))) a čo si teraz nezaznamenám-zabudnem akosi skoro .
levandula
vsade som hladala, ale video som bohuzial nenasla, keby sa ti ho podarilo opat majst, prosim napis mi link, dakujem
helanka
p. @frezia68. tento sposob pletenia patri medzi vase skvosty.
papala som taketo kolaciky a su dobre s akoukolvek naplnou a naviac hostia sa divia, ako je to mozne. a pritom celkom jednoduche ked to vieme, vsak?
pre tych, co chcu vidiet nazivo, aby dlho nepatrali kde, tu je link:




zelam vela dalsej tvorivosti.
janealli
Obdivujem tvoju šikovnosť i trpezlivosť. Pirogi vyzerajú nádherne, až by mi bolo ľúto do nich zahryznúť. Perfektné!
lusinkab
:-) tak tento recept keby som vcera nepiekla tak hned idem vyskusat.Este by som sa chcela opytat kolko cca. g cesta treba a na aku velkost to rozvalkat. Inaksie @helanka vdaka za video pozerala som ho na dvakrat so zatajenym dychom. Vdaka za recept.
slavka11
Dakujem za to video. Je to fakt jednoduche. Ja som to z toho tvojho popisu nevedela pochopit ako a kam stacat. Vyskusam ukladam. A pozerala som aj tie zvysne videa naucne o zdobeni chlebov a bagiet... a teda to je krasa. Paci sa mi ked je niekto kreativny a z obycajneho chleba urobi jednoducho luxusny kus. To je to co ta prilaka do predajne kup si ma a nie tisice rovnako vyzerajucich bochnikov. To by sa mohli aj nasi pekari ucit a v case ked im cesto este ma kysnut tak ten cas by mohli venovat niecomu podobnemu a nie ist si zapalit cigaregu a pod. Ja si sice chlebik uz roky peciem doma ale keby som v obchode videla taketo pekne cudo kupila by som ho len preto ako vyzera. Vyskusam aj ja doma nieco podobne. Doteraz ked som skusala tak nic moc ale uz viem kde je ten spravny grif v ziletke tak ked budem mat cestu do drogisky isto nejake ziletky pojdu so mnou.
frezia68
@lusinkab :kysnuté som robila asi z 500 g múky,veď zo zvyšku urobíš bochník a máš koláč ku káve.Koľko treba na 4 kruhy? Asi z polovičky....veľkosť ako tanier,alebo palacinka....nevážim,robím odhadom.A priznám sa,že keď som na tie stránky zablúdila,tiež ma očarila kreatívnosť"bábušiek" a vracala som sa k rôznym receptom,lebo tie pôvodné mi unikali a nabiehali vždy nové.Pôvodne som chcela ako baristka zdobiť kávu-prekrásne ozdoby .A tak som objavovala všeličo,len laptop je okrádač času.....:-)
frezia68
Ďakujem za nahliadnutie každému :-) čas uteká,idem za prácou......
používateľ nemá avatar
tw
tw
umelecke dielo,skoda do toho i zakusnut;ale by som si hned dala
frezia68
@lusinkab : 24 cm,kvôli Tebe som sa vrátila a merala :-))))) dobre sa robí na tortovej forme,ľahko otáčaš.
jerica
@frezia klobúk dolu , krása a ešte lepšia chuť , kysnuté veľmi rada pečiem , ale toto by som také krásne určite nespravila . Inšpirácia , neostane len v kk , skúsim sa pohrať, nesľubujem na sto %:-)
2254_1348559633 - profilový obrázok
goe
goe
Krásne. Určite vyskúšam. Podľa toho videa to vyzerá veľmi ľahké, ale sama by som na to neprišla. Vďaka.
frezia68
Ďakujem @tw ,@goe a @jerica : som presvedčená,že urobíš aspoň také isté,Ty si šikulka,Tvoje recepty svedčia o tom,hoci už nepridávaš.Ale aj ja si myslím,že tu na Vareche je už všetko (okrem zahraničných ) a že všetko poznáme a načo pridávať znova niečo,čo už tu je?Pekný deň :-)
lusinkab
:-) @frezia68 velmi pekne dakujem za odpoved :-) uz sa na to tvarovanie nesmierne tesim :-) a este ale uz fakt posledna otazocka :-) cesto je lepsie take maslove pouzit alebo klasika kysnute ?
slavka2012
Velmi zaujimave a efektne, ja sa sice s kysnutym cestom prilis nekamaratim, ale tieto ruske kolaciky mam sto chuti vyskusat.
janger
@frezia68 , ako krasne si napiekla! Pre mna je to asi moc narocne, neviem, ci by som to dokazala :-).
sracz
... no, @frezia68 - kamaláska moja zos PO, nehovorím, že sa do toho nepustím, lebo aj pre mňa je to výzva na "duel", ale neviem_neviem, či nebudem mať skôr tak pekne poprepletané prsty, ako Tvoje "pirogi #2 po rusky" !!! -: )))
lusinkab
Takze dnes o 8 vecer som nemala nic na robote tak som si povedala,ze idem skusit tento tvoj receptik :-). Chcem sa ti z celeho srdca velmi podakovat,ze si sa s nim podelila tak isto aj @helanka ,ze sem prihodila aj to video :-) pre vsetkych mozem len dodat,ze to vobec nie je take zlozite ako sa zda, hudba z videa pekne hra a kym skonci tak aj tento kvietok je na svete. Velka vdaka mila @frezia68 urcite budem robit dost casto :-)



helanka
odvaha a sikovnost sa oplati.
moja filipinska kamaratka sutazi v zapletani vlasov a vela napadov ma prave z webstranok takze som rada, ze link posluzil.
krasa @lusinkab /mam tiez, ze ked raz ten"tajny suplik" a skatulku pod postelou chichi/.
nech sa varechacom dari skusat nove aj osvedcene.
frezia68
No vidíš @lusinkab ,aké sme šikovné? A máš pravdu,že ak vidíš video,nie je to ťažké.Mňa tiež prvýkrát očaril vzhľad koláčika a až 3X som si pustila video,kým som nabrala odvahu urobiť.Potešila si,že si vyskúšala a pridala foto,pekný koláč a hlavne,nie je presladený a škorica pridá na chuti.Už som skúšala aj s makom,ale tento mi viac chutí.Teším sa z Tvojho koláča :-))) a to koliesko v prostriedku je žmurkajúci smajlík?
eviana
@frezia68 moja milá, takže som sa aj ja odhodlala na toto prekrásne čudo koláčoidné...aj vďaka videu, ktoré fičí na nete, ale hlavne vďaka Tvojmu receptu a milej pomoci ... ďakujem za skvelý tip, robila som aj škoricový, aj nutelový, výborné sú oba:


frezia68
Nuž milá @evianka : tuná žiačka predčila učiteľku,lebo ten Tvoj je krajší :-))) a ja tak obdivujem a chcela by som okoštovať,ale bez lepku nemáš? No,zaobídem sa,ako tá líška,ktorej sa veľmi žiadalo hrozno,ale bolo vysoko,tak si zahundrala:"Aj tak je kyslé" :-))) Tak dobrú chuť!
motyka
frézia68 - len dnes som ťa tu objavila. Nakukla som na chvíľku. Určite sa vrátim. Máš tiež výborné a pre mňa zaujímavé, fajnové a krásne recepty. Patríš tiež medzi "moje" šikovnice" na vareche.
frezia68
@motyka :je tu veľa šikovníc.Ale ja hovorím,že ak sa niekomu aspoň jeden recept zapáči,nepridávame zbytočne,nie?A diskusie by mali recept obohatiť,vylepšiť a nie rozoštvávať.Ďakujem :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia