
Pošírovaný amur s pečeným pórom na víne a tymiane
V tomto recepte je použitý filet z amura, rovnako sa však dá pripraviť akákoľvek ryba...

Zeleninový šalát s chrenom
Zeleninových šalátov nie je nikdy dosť. A ak k šalátu pridáme chren, dostaneme sa do...

Tzatziki s cviklou
Tradičné uhorkové tzatziki sme doplnili ešte aj o zdravú cviklu a lahodný letný šalát alebo príloha k...

Cviklové vafle
Sladké vafle pozná každý. Ale čo tak spojiť príjemné s užitočným a vyskúšať zeleninové vafle? Napríklad...

Topinaburový krém
Topinambury patria u nás medzi menej používané druhy zeleniny, aj keď občas ich v obchodoch dostať. Topinambur je chuťovo niečo medzi sladkým zemiakom a gaštanmi....

Pikantné tekvicové jadierka
Delikátne pečené tekvicové semienka, ktoré nebudete vedieť prestať chrumkať.

Cviklová polievka so šalátom Misticanza
Zaujímavá a chutná kombinácia cvikly a šalátu Misticanza.

Brokolicová polievka s mandľami
Keď sa vám zažiada tanier dobrej polievky a máte poruke brokolicu, určite vyskúšajte túto veľmi jednoduchú a rýchlo hotovú verziu....

Sójový šalát
Šaláty sú vhodné na akúkoľvek príležitosť. Ak použijeme sýtejšie suroviny, sú dobré aj na večeru....

Nakladané mrkvičky
Kto má záhradu, tak to pozná. Na jeseň sa vyberie mrkva a je rôznej veľkosti....

Goody Foody Vegan burger s mangovo-avokádovým šalátom
GOODY FOODY VEGAN BURGER s mangovo-avokádovým šalátom

Nátierka z batatov a cícera
Do tejto nátierky sme rozmixovali pečené bataty, ktoré jej dodali farbu aj jemne sladkastú chuť...

Pražma kráľovská (Orata, Sparus aurata) a slávky
Radšej mám na tento spôsob sardinky alebo makrelu, no keď je chuť na ryby, tak...

Kapie pečené s ančovičkami a paradajkami
V druhej polovici „babského, či indiánskeho leta“ naše krajšie a lepšie „polovičky“ už odkladajú plavky do „šifonérov“, no ja viem, že dobrým receptom pre „šlanglíniu“ si šplhnem aj tak! ...

Cviklové kvietky
Jednoduché, chutné a efektné jedlo, ktoré možno ochutnajú aj tí, ktorí cviklu veľmi nemusia....

Pečená žltá cuketa s jogurtovým dipom
Jednoduchý recept na pečenú a nakorenenú domácu žltú cuketu odrody tekvica cuketa Paladin F1.

Zeleninová polievka s hlivou kotúčovou
Jednoduchá, málopočetná, no chutná polievka....

Jarné rizoto s hráškom a bylinkovým olejom
Toto rizoto je skvelým spojením chutí aj štruktúr.

Cereálne kaiserky
Pripravíme si suroviny. Do domácej pekárne najprv dáme vodu a postupne pridáme všetky suroviny.

Pohánkový pohár pre milovníkov zdravia
Pohánka môže byť nielen zdravá, ale zahnať aj našu chuť na sladké. V takejto podobe...

Fazuľkový nákyp
Fazuľka je veľmi vďačná zelenina, ktorá sa dá pripraviť na mnoho spôsobov. Tentokrát ponúkam fazuľkový...

Goody Foody chicken style zapečené s kozím syrom
Goody Foody chicken style zapečené s kozím syrom na šaláte s jedlými kvetmi.

Jarný šalát
Chutný jarný šalát. Mladé púpavové listy a sedmokrásky nie sú len burina, sú jedlé, ...

Oko zo špagetovej tekvice
Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice....

Kapusta s vlašskými orechmi a tofu
Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....

Rýchle cuketové lečo
Všetku zeleninu umyjeme a očistíme. Do veľkého hrnca dáme zohriať olej a pridáme nakrájanú cibuľu, ...

Paradajkový šalát s medvedím cesnakom
Medvedí cesnak je sezónna záležitosť, ktorá dlho netrvá. Preto ho treba využiť, kým nezačne...

Chrumkavá ryba s pikantným kapustovým šalátom a uhorkou
Obed, ktorý uspokojí chute aj tých najväčších gurmánov.

Sójový šalát s brokolicou a paradajkami
Tento šalát môže byť nielen chutnou večerou, ale aj plnohodnotným obedom....

Šalát v tvare vianočného venca
Rukolu umyjeme a necháme odkvapkať. Na väčší tanier ju poukladáme do kruhu v tvare venca...