Pre štíhlu líniu (recepty podľa klikanosti)

prazdny

Kapie pečené s ančovičkami a paradajkami

Večera

V druhej polovici „babského, či indiánskeho leta“ naše krajšie a lepšie „polovičky“ už odkladajú plavky do „šifonérov“, no ja viem, že dobrým receptom pre „šlanglíniu“ si šplhnem aj tak! ...

prazdny

Pošírovaný amur s pečeným pórom na víne a tymiane

Hlavné jedlá

V tomto recepte je použitý filet z amura, rovnako sa však dá pripraviť akákoľvek ryba...

prazdny

Cviklové kvietky

Bezmäsité jedlá

Jednoduché, chutné a efektné jedlo, ktoré možno ochutnajú aj tí, ktorí cviklu veľmi nemusia....

prazdny

Tzatziki s cviklou

Bezmäsité jedlá

Tradičné uhorkové tzatziki sme doplnili ešte aj o zdravú cviklu a lahodný letný šalát alebo príloha k...

prazdny

Pečená žltá cuketa s jogurtovým dipom

Bezmäsité jedlá

Jednoduchý recept na pečenú a nakorenenú domácu žltú cuketu odrody tekvica cuketa Paladin F1.

prazdny

Vegánsky hrniec s tofu

Bezmäsité jedlá

Rýchle, zdravé, chutné.

prazdny

Čalamáda s kalerábom gigantom

Prílohy

Veľmi chutná čalamáda, v ktorej je kapusta nahradená kalerábom gigantom.

prazdny

Zeleninová polievka s hlivou kotúčovou

Bezmäsité jedlá

Jednoduchá, málopočetná, no chutná polievka....

prazdny

Pohánkové hríbové rizoto

Bezmäsité jedlá

Prirodzene bezlepkový recept na rizoto z pohánky s hríbmi.

prazdny

Jarný šalát

Bezmäsité jedlá

Chutný jarný šalát. Mladé púpavové listy a sedmokrásky nie sú len burina, sú jedlé, ...

prazdny

Sójový šalát

Večera

Šaláty sú vhodné na akúkoľvek príležitosť. Ak použijeme sýtejšie suroviny, sú dobré aj na večeru....

prazdny

Nakladané mrkvičky

Prílohy

Kto má záhradu, tak to pozná. Na jeseň sa vyberie mrkva a je rôznej veľkosti....

prazdny

Goody Foody chicken style zapečené s kozím syrom

Bezmäsité jedlá

Goody Foody chicken style zapečené s kozím syrom na šaláte s jedlými kvetmi.

prazdny

Treska s hubami shimeji

Bezmäsité jedlá

Shimeji je výborná huba pochádzajúca z Ázie. Je nielen chutná, ale podľa starej čínskej medicíny...

prazdny

Baklažánové karí

Bezmäsité jedlá

Dobrota nad dobroty. Vôňa počas varenia vás zavedie do Indie :-))

prazdny

Cviklové vafle

Bezmäsité jedlá

Sladké vafle pozná každý. Ale čo tak spojiť príjemné s užitočným a vyskúšať zeleninové vafle? Napríklad...

prazdny

Šalát v tvare vianočného venca

Bezmäsité jedlá

Rukolu umyjeme a necháme odkvapkať. Na väčší tanier ju poukladáme do kruhu v tvare venca...

prazdny

Topinaburový krém

Bezmäsité jedlá

Topinambury patria u nás medzi menej používané druhy zeleniny, aj keď občas ich v obchodoch dostať. Topinambur je chuťovo niečo medzi sladkým zemiakom a gaštanmi....

prazdny

Oko zo špagetovej tekvice

Bezmäsité jedlá

Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice....

prazdny

Jogurtový pohár s ľanovými semienkami

Dezerty

Ľanové semienka nemusia byť postrachom v kuchyni. Dajú sa využiť tak, že aj ich odporcovia...

prazdny

Vegetariánsky paradajkový burger

Bezmäsité jedlá

Pre tých, ktorí chcú vyskúšať netradičný, no predovšetkým zdravý recept - tento burger je zložený...

prazdny

Nakladaná kyslá kapusta

Prílohy

Nakladaná kyslá kapusta podľa mňa.

prazdny

Kapusta s vlašskými orechmi a tofu

Bezmäsité jedlá

Kapusta bola v slovenskej kuchyni odjakživa veľmi používanou zeleninou. Väčšinou sa používa zvlášť biela a zvlášť červená. Ono to ide ale spojiť do jedného a výsledná chuť je výborná....

prazdny

Krémová polievka z tekvice hokkaido

Bezmäsité jedlá

Tekvicu očistite, nakrájajte na kocky a odstráňte semená.

prazdny

Rýchle cuketové lečo

Bezmäsité jedlá

Všetku zeleninu umyjeme a očistíme. Do veľkého hrnca dáme zohriať olej a pridáme nakrájanú cibuľu, ...

prazdny

Zdravé avokádové nanuky

Dezerty

Rýchle, zdravé, chutné, plné živín z tých najlepších prírodných zdrojov.

prazdny

Pečená brokolica so zálievkou z tofu

Bezmäsité jedlá

Brokolica sa u nás teší veľkej obľube. Je to jedna z najzdravších zelenín. Spojením so...

prazdny

Baklažán s kozím syrom

Bezmäsité jedlá

Výborná kombinácia surovín pre chutnú a zdravú večeru.

prazdny

Cereálne kaiserky

Chlieb

Pripravíme si suroviny. Do domácej pekárne najprv dáme vodu a postupne pridáme všetky suroviny.