
Goody Foody Vegan burger so zelerovo-zemiakovým pyré a s figovým chutney
Goody Foody Vegan burger so zelerovo-zemiakovým pyré a s figovým chutney

Losos pečený s paradajkami a špargľou
Zohrejte rúru na 220°C, horkovzdušnú na 200°C. Do pekáča alebo zapekacej misy dajte zemiaky (väčšie...

Pstruh na kvake s ďumbierovým medom
Ďumbierový med: Množstvo ďumbieru závisí od požadovanej sily. Očistený ďumbier nakrájame na drobné kocky. Spolu...

Pečená paprika plnená prosom
Prekvapujúcejšia ako zábavná šou plná farebných svetiel je táto pečená paprika, ktorú sme namiesto ryže naplnili...

Sezamovo-snehové kôpky
Výsledok môjho dnešného pokusu. Pôvodne ako vložka do polievky, zdravo stravujúci sa ich môžu mať...

Bezlepkový cícerový šalát s tofu
Nakrajany por, tofu a postruhanu mrkvu na olej oprazte, kym mrkva nebude makka. Tofu...

Zeleninové fettuccine
Chcela som pridať fotky ale začala som to robiť a potom by to už nebolo kompletné...

Jadrovníky so šalátom z čerstvých paradajok
Ak si jadrovníky z veľkých paprík dokážete pripraviť aj v týchto mrazivých dňoch, nielenže ulahodíte svojmu...

Nekysnutý celozrnný chlieb
Tento chlebík som si prvý krát robila asi pred rokom a odvtedy sa snažím normálny ani nekupovať....

Bok choy ako príloha
Trvalo mi dlho, než som si zvykol na zeleninové prílohy a nahradil ich za cestoviny, zemiaky a ryžu....

Hovädzie roštenky so šošovicovou kašou
Mäsko si nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme okoreníme a dáme opiecť na masti (kto chce môže...

Fašírka Goody Foody a zemiakovo-mrkvové pyré
Fašírka Goody Foody a zemiakovo mrkvové pyré

Pšeno so zeleninou
Pšeno je v našej kuchyni dosť málo používané, napriek svojej hodnote. Začnete s ním experimentovať?

Zeleninová polievka s tyrolskými knedličkami
tiež jedna s použitím bujónu natural, trošku pozmenená podľa mojej chuti a úvahy.

Grilované kurča
Ražniči z kuracieho mäsa a farebnej zeleniny s chuťou Stredomoria prinesie radosť nielen vašim očiam, ale...

Zeleninová mix polievka so sherry
Kombinácia zeleniny často prináša nové chute a ja s mojou sa im nemienime brániť. Naopak u...

Zaúdený pstruh s mangovým čatní
Ľahké mäsko z vôd. A keďže sú vody rôzne – sladké, slané, stojaté, ...

Hummus s tekvicou
Či už ho podávate s krekrami, hriankami, zeleninou alebo zeleninovými chipsami, tekvicový hummus vás...

Perkelt z kuracích pŕs do plaviek
S mojím krajším „JA“ sa poznáme od 1. januára 1964, presne 17,30 SEČ, teda vyše 60 rokov....

Čerstvý romaine šalát s jicamou a mandľami
Rýchlo som si zvykol na čerstvé surové, alias raw, šaláty v rôznom variantnom prevedení...

Farro so stir fry zeleninou
Začneme varením farro. Do hrnca s 3 šálkami vody pridáme šálku farra. Varíme na miernom...

Špargľový šalát s králičím mäsom a smrčkovcami
Stehná osolíme, okoreníme, dáme do vákuovacích vreciek s bobkovým listom. Zavákuujeme a varíme vo vode pri teplote...

Cesto na pizzu z celozrnnej múky
Slúžila som na LSPP a moja šéfka nám objednala večeru - celozrnnú pizzu. Odvtedy som hľadala...

Brokolica s ružovým hroznom preliata jogurtovou zálievkou
Netušila som, že kombinácia brokolice, ružového hrozna, jogurtu a syra (prípadne s orechmi) môže...

Pôstná karfiolová polievka
Použila som dnešný vývar z vareného karfiolu, drobné kúsky aj nakrájaný hlúbik. Pridala som k...

Nepravé muffinky z ovsenných vločiek
Dnes keď som mala chuť niečo upiecť, nevedala som nájsť žiaden recept, ktorý by ma...

Vajíčkovo-zeleninový šalát
S jeseňou prichádza aj zmena jedálnička. Šaláty ostávajú, len sa trocha zmenia suroviny. Koreňová...

Dvojfarebná tekvica
Žltá a oranžová tekvica predstavujú prirodzený a pri správnom prístupe aj mimoriadne chutný spôsob, ako bojovať...