
Krémová polievka s údenou rybou podľa režisérky Mariany Čengel Solčanskej
Režisérka filmov Legenda o lietajúcom Cypriánovi, Únos, či Sviňa, Mariana Čengel Solčanská, nám...

Zemiakovo–jablkové guľky
Jablká ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a najemno nastrúhame. Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme domäkka...

Krupicový nákyp
Do vlažného mlieka vmiešame krupicu a miešame kým nezhustne. Rozbijeme vajcia, oddelíme a žĺtka dáme...

Vanilkovo– makové parfai na pomarančoch
Cukor a žĺtok rozšľaháme v horúcom vodnom kúpeli na tuhý krém a po asi 5–8 minútach dáme...

Hroznové želé
Výborná pochúťka z bobúľ hrozna, ktorá skvelo chutí ako príloha k syrom alebo na raňajky na...

Teplý cuketový šalát s fetou
Jednoduchý a veľmi chutný. Na letné obedy či večere, keď už neviete čo s cuketou....

Šampiňónové vežičky
Šampiňóny očistíme a oddelíme nožičky od hlavičiek. Do hlavičiek postupne naukladáme slaninu, koliesko paradajky, ...

Roštenka s nakladanými hubami
Ďalší recept pre labužníkov húb, hubárov a tých čo ich majú radi.

Aljašská treska so zázvorom
Toto bude skôr úvod. Nie som profesionálny kuchár a varím pretože ma to teší a zároveň...

Taštičky s grilovaným úhorom a kačacou pečeňou
Omáčka ponzu: Najskôr zmiešame všetky suroviny okrem sliviek, dáme na sporák a počkáme, kým sa...

Kačka so šunkou
Na pekáč dáme olej a posolenú kačicu. Prudko ju opečieme z oboch strán, podlejeme vodou...

Šalát milovníka olív
Ako názov napovedá, jedná sa o jarný šalát obsahujúci suroviny talianskej kuchyne : olivy, syr,...

Hubový veniec s hruškami
Komerčný recept<br><br> Doba prípravy: asi 40 minút<br> Doba kysnutia: asi 50 minút<br> Doba pečenia: asi 35 minút<br> asi 12 kusov<br>

Orechovo-gaštanové rezy
Rezy s minimom cukru, žiadna múka. Cesto sa dá použiť aj na mafiny, ...

Tvarohové suflé na limetkovej omáčke
Žĺtky, cukor a citrónovú kôru vyšľaháme na krém a pridáme tvaroh. Bielky s cukrom vyšľaháme...

Pikantno-nasladlé kuracie mäso s cesnakovými zemiakmi
Dnes som mala chuť uvariť niečo z Nigellinej knihy. Málokedy mám všetko, čo na jej...

Medové keksy
Tento recept mám od svojej tety, ktorá ma učila piecť také dobroty ako vianočku, domáci...

Bylinkové rezance
Rezance uvaríme podľa návodu na obale. Cibuľu pokrájame na kocky a jemne podusíme na PL vody.

Čokoládové rezy
Maslo, cukor a žĺtky vymiešame do zhustnutia. Pridáme oprané a osušené hrozienka, múku, ...

Šalát z pečených zemiakov, hlivy a baklažánov
Baklažány prekrojíme na polovice a osolíme. Necháme 30 minút stáť.

Pečené bravčové mäso s hranolčekmi z tekvice Hokkaido
Mäso očistíme, ak ho nechceme mať veľmi mastné. Pokrájame na plátky a dáme ich do...

Pečienka s tofu a lečom
Mala som kúpenú pečienku a chcela som urobiť niečo rýchle. Čas varenia je len odhadom, ...

Chrumkavé pralinky
Čokoládu necháme rozpustiť vodnom kúpeli a dochutíme ju vanilkou. Keksy nalámeme na malé kúsky, orechy...

Pórový šalát s olivami a pomarančom
Netradičná úprava pórového šalátu : s čiernymi olivami, pomarančom a vajíčkom na mäkko ;)

Šalát zo zeleniny a z quinoy
Quinou preberieme, dáme do sitka a niekoľkokrát prelejeme horúcou vodou. Necháme odkvapkať. Potom ju...