Orechovo-gaštanové rezy
Rezy s minimom cukru, žiadna múka. Cesto sa dá použiť aj na mafiny, prípadne na 2 srnčie chrbáty. V prípade, že sa nepoužije Zobraziť celý popisRezy s minimom cukru, žiadna múka. Cesto sa dá použiť aj na mafiny, prípadne na 2 srnčie chrbáty. V prípade, že sa nepoužije krém, potrieť obľúbeným džemom, prípadne poliať čokoládovou polevou. A idem sa chváliť. Práve som sa vrátila z našej dedinskej akcie OCHUTNÁVKA ORECHOVÝCH POCHERAJOV, ktorú už 6. rok organizuje skupina mladých ľudí muzikantov FidliCanti U laických ochutnávačov nezáujem. Prekvapenie od odbornej poroty 2. miesto - za chuť, originalitu, prevedenie
porcií
príprava
na 175 °C
Suroviny
4 ks |
|
150 g |
|
100 g mleté (+ 3 PL na plech) |
|
štipka |
|
1 PL |
|
400 g |
|
250 g (30 %-nä) |
|
20 g |
|
4 PL |
|
Na posypanie: | |
50 g |
|
4 PL nasekané |
|
Postup
-
1
Žĺtky vyšľahať spolu s gaštanovým pyré do peny.
- 2
Z bielkov so štipkov soli vyšľahať sneh.
- 3
Do žĺtkovej peny postupne zamiešať sneh s mletými orechami. Plech 38x38 cm vymastiť a vysypať mletými orechami. Cesto vyliať na plech a piecť vo vyhriatej rúre na 175 stupňoch cca 15-20 minút. Treba vyskúšať špáradlom. Ak chcete hrubší korpus použiť menší plech, alebo zdupľovať dávku,
- 4
Želatínu zmiešať so 4 PL vody a nechať nabobtnať, potom mierne zohriať. Vyšľahať mascarpone, pridať vyšľahanú šľahačku a želatínu a vyšľahať do peny.
- 5
Na vychladnutý korpus naniesť krém, urovnať a posypať strúhaným gaštanovým pyré a orechami.
Tiež orechmi:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu