Gaštanový zákusok s orechmi
Gaštanový zákusok s orechmi

Orechovo-gaštanové rezy

diababka - bez fotkydiababka, 14. decembra 2018

Rezy s minimom cukru, žiadna múka. Cesto sa dá použiť aj na mafiny, prípadne na 2 srnčie chrbáty. V prípade, že sa nepoužije krém, potrieť obľúbeným džemom, prípadne poliať čokoládovou polevou. A idem sa chváliť. Práve som sa vrátila z našej dedinskej akcie OCHUTNÁVKA ORECHOVÝCH POCHERAJOV, ktorú už 6. rok organizuje skupina mladých ľudí muzikantov FidliCanti U laických ochutnávačov nezáujem. Prekvapenie od odbornej poroty 2. miesto - za chuť, originalitu, prevedenie

35
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 175 °C

Suroviny

4 ks
150 g
100 g mleté (+ 3 PL na plech)
 štipka
1 PL
400 g
250 g (30 %-nä)
20 g
4 PL
Na posypanie:
50 g
4 PL nasekané

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Žĺtky vyšľahať spolu s gaštanovým pyré do peny.

  2. 2

    Z bielkov so štipkov soli vyšľahať sneh.

  3. 3

    Do žĺtkovej peny postupne zamiešať sneh s mletými orechami. Plech 38x38 cm vymastiť a vysypať mletými orechami. Cesto vyliať na plech a piecť vo vyhriatej rúre na 175 stupňoch cca 15-20 minút. Treba vyskúšať špáradlom. Ak chcete hrubší korpus použiť menší plech, alebo zdupľovať dávku,

  4. 4

    Želatínu zmiešať so 4 PL vody a nechať nabobtnať, potom mierne zohriať. Vyšľahať mascarpone, pridať vyšľahanú šľahačku a želatínu a vyšľahať do peny.

  5. 5

    Na vychladnutý korpus naniesť krém, urovnať a posypať strúhaným gaštanovým pyré a orechami.

Diskusia k receptu

0 komentárov k receptu

Pridaj komentár k receptu: