
Morčacia pečeň na bielej cibuli a paprike
Kupujúci má vždy a všade chodiť s otvorenými očami. Tentoraz sa to oplatilo aj mne...

Orechové medové sušienky bez lepku
Novalim chladené cestá sú skvelou pomôckou v kuchyni. Okrem toho, že nám šetria čas a...

Brokolicové klbká
V zeleninovom vývare ešte povaríme brokolicu 5 min, na fotke je to rozmazané, lebo ešte teplé som...

Maxiknedle so slivkami
Do polovice vlažného mlieka rozdrobíme droždie, pridáme cukor a necháme vzísť kvások. Maslo vyšľaháme pridáme...

Polievka šošovicová
Údené, zelenina a šošovica zahreje a poteší telo aj dušu. Takýmto mrkvovo cibuľovým základom robím...

Diétne plnené papriky
Držím delenú diétu a včera som si robila na večeru tento recept a chutilo mi to, ...

Jemná polievka z morčaciny s pečeňovými haluškami
Každá starostlivo uvarená mäsová polievka predstavuje, podľa múdrosti našich rodičov i prarodičov, „ľudový penicilín“....

Strúhaný tvarohovo-višňový koláč
Tento strúhaný koláč som robila prvýkrát. Vďaka višniam je šťavnatý, chutil nám....

Vančova roláda
Tento recept som dostala od mojej krstnej. Jej spolužiak (chlap) to piekol raz na školskú oslavu....

Pečený ružičkový kel so šunkou a jadrovníkmi
Do efektívneho využitia jadrovníkov („srdiečok“ z použitých paprík) s vynikajúcim gastronomickým výsledkom, Vám asi musím dodať...

Paštéta z kurčacích a morčacích pečení po mojom
Veľa času ubehlo, odkedy nám naša babička i mamička, čoby „kotňakom smarkatým“, spravodlivo nadeľovali pečeň domácej pernatej „hadziny“ a králikov či zajacov, chutne urestovanú na domácom „šmaľci“ a cibuľke...

Brokolicový nákyp
Brokolicu umyjeme, očistíme, rozdelíme na menšie kúsky a uvaríme do polomäkka. Potom vodu zlejeme...

Čokoládové rožteky z formičiek
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto, necháme ho chvíľu odpočinúť, naplníme do formičiek v tvare rožtekov...

Šunkovo-slaninové srdiečka
Tento recept nie je môj, skúsila som ho dnes prvý krát. Je z časopisu Život,...

Zlepený jablkový koláč
Tento koláč robila už moja pra babička, len trošku inak. Moja babka ho vylepšila a...

Gnocchi s bažantím ragú
Bažantie prsia nakrájame na kocky. Najemno nakrájame šalotku, speníme na masle, pridáme nakrájaného bažanta,...

Rajské ráno
Prečo rajské? To zistíte hneď podľa jednej ingrediencie... Opäť moja obľúbená kombinácia ovsenej kaše, v...

Hannoverská roláda s ružičkovým kelom
Profesia ma nadlho zaviala do nemeckých končín a ja som tak mohol objaviť úžasné vlastnosti tamojšej gastronómie...

Hot dog Monte Cristo
V tomto recepte si pripravíme netradičnú kombináciu sladkej a slanej chuti syru a lekváru v hot dogu...

Cukrové korenené slimáčiky
Recept mám z knihy od Anne Wilsonovej Výborné zákusky a koláčiky, ktorú som dostala dávno...

Carquiňoles
Chrumkavé, ku kávičke alebo s pohárom sladkého muškátového vína. A hneď je lepšie na svete...

Hovädzie miči s marinovanou zeleninou a tzatziki
Mititei alebo miči je jedlo z rumunskej kuchyne, sú to grilované valčeky z mletého mäsa...

Ohnivý vianočný puding
Maslo vymiešame s cukrom a vajíčkami. Pridáme hrozienka, muškátový orech, škoricu, múku, ...

Tuniaková nátierka alá čo dala chladnička
Túto natierku som vymyslela z toho dôvodu, ze na mňa prišli tehotenské chute a snažila som sa...

Ovocno-čokoládové plnohubky
Niečo veľmi jednoduché a nesmierne chutné, keď sa podarí zohnať chuťovo plné a voňavé ovocie.....

Poľníčkový šalát s granátovým jablkom, toto je vitamínová bomba
Lístky mladej valeriánky poľnej (poľníček) obsahujú viac vitamínu C ako citrón a veľa omladzujúcich antioxidantov....

Kaiserky (žemličky)
Prípravíme si kvások z teplej vody, drozdia a cukru. Ostatne suroviny okrem vajicka zmiesame v...