Zelerové osvieženie

bysop - bez fotkybysop, 28. júna 2012

Vynikajúci letný šalátik, dobre padne v horúcich dňoch

4
porcie
15 minút
príprava

Suroviny

2 poháre
1 ks
1 ks
1,2 poháre

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Zeler zlejeme z nálevu a necháme odtiecť. Zeler kupujem v Kauflande. To isté spravíme s kukuricou. Pór nakrájame na jemné rezančeky. Dáme do misy a primiešame majonézou. Ak chcete dietnejšiu verziu je možné pridať jogurt alebo smotanu. Šalátik je potrebné odložiť aspoň na pol dňa do chladničky. A už len papkáme a papkáme

  2. 2

    Šalátik je možné pripraviť aj pre mäsožravcov. V tom prípade pridáme 30dkg jemne nakrájanej šunky alebo salámy, 30dkg postrúhaného tvrdého syra, 1 konzervu ananásu, ochutíme korením "Tzaziiky", ak je potrebné dochutíme ako má kto rád. V tejto verzí sa nedáva pór.

Recept je zaradený do kategórií:
Zeleninové jedlá, Šaláty, Rýchla príprava (do 30 min.)

Diskusia k receptu