Jahodový dvojfarebný koláč

evani - fotkaevani, 14. júla 2015
Jahodový dvojfarebný koláč
Foto: evani
15 minút
príprava
30 minút
na 180 °C

Suroviny

3 hrnčeky
pol hrnčeka
1 bal
1 hrnček
5 PL
1 bal
2 bal
1 ČL




Postup

  1. 1

    Svetlá časť: múku zmiešame s kypriacim práškom, rastlinným mliekom a olejom, vylejeme na formu.

  2. 2

    naukladáme jahody, tmava časť: múka, mlieko, troška oleja, sóda bikarbóna a kakao. A dáme na svetlé cesto.

  3. 3

    Pečieme cca 30 minút na 180 stupňoch. Po upečení som použila citrónovú polevu a na ňu som dala uvarený vanilkový puding. Potom do chladničky na pol hodinku.

Diskusia k receptu

evanaaa
Držalo to bez vajec ? A aká múka? Nemusí byť zlé, ale citrónovú polevu by som hádam ani nedávala, ak je tam puding.
evani
@evanaaa samozrejme držalo, múka polohrubá, pravé tá citrónová poleva tomu dodala takú sviežosť trocha, ze to nebolo prehnane sladké




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia