Čokoládový chlieb
Čokoládový chlieb

Bezlepkový čokoládový chlieb

potravinarskavyrobaliana - fotkaPotravinárska výroba Liana, 2. novembra 2019. Komerčný recept.

Chlieb a zákusok v jednom plný kvalitného kakaa a čokolády Liana.

Suroviny

2,5 PL
1 PL
300 ml vlažná
70 g
60 g
1 KL
1 PL
50 g
300 g
Na posypanie dosky:

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Vo vlažnej vode rozmiešame med. Čokoládu a sušené hrozienka nakrájame na menšie kúsky. Všetky suroviny dáme do kuchynského robota a vymiesime pevné cesto.

  2. 2

    Pracovnú dosku posypeme ryžovou múkou a premiesime na nej cesto. Vytvarujeme bochník a pomúčime ho zo všetkých strán. Vložíme do ošatky, prikryjeme fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 12-15 hodín.

  3. 3

    Rúru vyhrejeme na 240 °C aj s plechom, na ktorom budeme piecť chlieb a aj s plechom na záparu, ktorý položíme na dno rúry. Na papier na pečenie preklopíme chlieb z ošatky, narežeme, postriekame vodou a položíme na vyhriaty plech. Na plech na záparu vylejeme 250 ml vriacej vody a pečieme 15 minút.

  4. 4

    Spodný plech vytiahneme a teplotu znížime na 190 °C. Chlieb postriekame vodou a pečieme 25-30 minút. Necháme na mriežke vychladnúť.

Diskusia k receptu

Jeden komentár k receptu

Pridaj komentár k receptu: