Bezlepkový čokoládový chlieb
Foto: potravinarskavyrobaliana
Chlieb a zákusok v jednom plný kvalitného kakaa a čokolády Liana.
Postup
-
1
Vo vlažnej vode rozmiešame med. Čokoládu a sušené hrozienka nakrájame na menšie kúsky. Všetky suroviny dáme do kuchynského robota a vymiesime pevné cesto.
- 2
Pracovnú dosku posypeme ryžovou múkou a premiesime na nej cesto. Vytvarujeme bochník a pomúčime ho zo všetkých strán. Vložíme do ošatky, prikryjeme fóliou a necháme kysnúť na teplom mieste 12-15 hodín.
- 3
Rúru vyhrejeme na 240 °C aj s plechom, na ktorom budeme piecť chlieb a aj s plechom na záparu, ktorý položíme na dno rúry. Na papier na pečenie preklopíme chlieb z ošatky, narežeme, postriekame vodou a položíme na vyhriaty plech. Na plech na záparu vylejeme 250 ml vriacej vody a pečieme 15 minút.
- 4
Spodný plech vytiahneme a teplotu znížime na 190 °C. Chlieb postriekame vodou a pečieme 25-30 minút. Necháme na mriežke vychladnúť.
Tiež chlieb:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu