
Glazovaná platesa (halibut)
Chutná morská ryba, ktorá sa dá pripraviť na viacero spôsobov. Má dosť výraznú rybaciu vôňu...

Zapečený bôb s tahini
Bôb sa kedysi v slovenskej kuchyni používal často. Potom sa vytratil, čo je škoda....

Broskyňové smoothie
Umyté odkôstkované broskyne nakrájame na menšie kúsky, dáme do mixéra, zalejeme acidkom, džúsom, ...

Fondantové salónky
Včera jedna z varecháčok spomenula fondantové salónky, ktoré sme kedysi v strieborno-bielych alebo zlato-bielych (občas dokonca aj v iných farbách) zvykli vešať na stromček....

Tradičná malorská polievka arros brut
Arros brut je silný vývar, ktorý sa pripravuje z rôznych druhov mäsa....

Baklažán plnený ryžovou zmesou
Baklažány plnené ryžou predstavujú jeden z klenotov všestrannej a zdravej kuchyne, ktorý sa dokáže prispôsobiť širokej škále chutí a stravovacích preferencií....

Tvarohový zákusok z lístkového cesta s penou
Jednoduchý koláčik, ktorý vyzerá ako z cukrárne. Prekvapí svojou chuťou.

Restovaná ryža
Ahojte, rozhodol som sa s vami podelit o moj prvy recept na Vareche, restovana ryza na moj sposob....

Pšenovo-tvarohový koláč
Nie je koláč ako koláč. Tento recept som našla pred rokmi v knihe Fit recepty a zaujal ma svojou nevšednosťou....

Ramen s tofu
Zeleninový vývar privedieme do varu spolu so sójovou omáčkou, ryžovým octom, bielym korením a kombu....

Zemiaky pečené s tekvicou
Trochu predvarené ošúpané zemiaky nakrájané na šestiny uložíme aj s väčšími časťami tekvice bez šupy na plech...

Pohánkový chlieb s psylliom
Recept na tento chlieb som dostala od vzdialeného príbuzného, ktorý okrem toho, že je celiatik, má veľa iných problémov a nemôže jesť hocičo....

Špargľa na flámsky spôsob
Bielu špargľu dôkladne škrabkou očistíme. Čistenie začneme od hlavičky smerom nadol. Olúpanú špargľu potom naskladáme...

Šalát z nových zemiakov s uhorkou a údeným lososom
Júnovým šalátom dodajú šmrnc šťavnaté nové zemiaky. Vyskúšajte skvelú kombináciu s údeným lososom.

Pór s hrozienkami ako príloha
Možno pre niekoho zvláštna kombinácia, ale chuťovo výborná. Hrozienka dodajú póru inú dimenziu.

Slané tyčinky bez lepku z nalístkovaného cesta
Aj vy radi chrumkáte niečo dobré pri telke?...

Paradajkovo-karfiolový prívarok
Mám rada karfiol, ale nechcelo sa mi ho vyprážať a opakovať stále len s vajíčkom takisto....

Ryža s artičokmi
Ryža s artičokmi je lahodný a jednoduchý spôsob, ako si pripraviť ľahký obed či večeru....

Hamburger s trhaným bravčovým mäsom
Naplňte hamburgerové žemle tým najjemnejším trhaným bravčovým mäsom....

Citrónová, pistáciová a mandľová granita
Granita je ľadové osvieženie, ktoré sa na Sicílii podáva so sladkou brioškou brioche col tuppo...

Bravčové plátky s čínskou hlivou a kuskusom
Kto obľubuje mäsá pripravované s hubami, príde si na svoje....

Banánové muffiny
Aj z obyčajných surovín sa môže stať skvelá a skutočne uspokojivá sladkosť....

Brokolicový krém s domácimi krutónmi
Uvarená podľa našej chuti s kockami nasucho opečeného toustového chleba.

Jednoduchá marinovaná ryba
V letných horúčavách je toto veľmi príjemné a ochladzujúce jedlo, ktoré sa dá navyše pripraviť dopredu....

Pavlovovej minitortičky
Je mnoho receptov, ktoré vyzerajú náročne, no v skutočnosti nie sú. Snehová Pavlovovej torta k nim určite patrí....

Tvarohový koláč s jahodami
Rýchly, chutný tvarohový koláčik šťavnatý vďaka jahodám. Na prípravu použijeme hrnček s objemom 250 ml....

Fazuľkový šalát s bryndzou
Zeleninové jedlá a šaláty sú ideálne na leto. Sú ľahké, nezaťažia telo a chutia...

Lečo s hubami crimini pre dvoch
Variant s využitím situácie na tunajšom trhu s hubami....