Citrónová pena s jahodovo–rebarborovým želé
Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 28. augusta 2013
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 28. augusta 2013
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
2-2,5 (varenie a chl minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
Citrónová pena: | |
200 ml |
|
350 ml |
|
100 g |
|
1 ks |
|
z 1 ks citróna |
|
z 1,5 ks citróna |
|
14 ks lístkov |
|
6 ks plátkov |
|
Jahodovo–rebarborové želé: | |
300 g |
|
200 g |
|
150 g |
|
100 ml |
|
6 ks plátkov |
|
Postup
-
1
Želatínu namočíme do studenej vody. Mlieko a 100 ml smotany, cukor, vanilku a šesť lístkov šalvie uvaríme. Pridáme vyžmýkanú citrónovú kôru a šťavu a želatínu a za stáleho miešania necháme vychladnúť vo vodnom kúpeli. Do krému zamiešame zvyšok vyšľahanej smotany. Penu dáme do formy a necháme vychladnúť v chladničke.
- 2
Rebarboru a jahody nakrájame na menšie kúsky a dáme do hrnca s cukrom a malinovou šťavou. Varíme asi 3–4 minúty. Pridáme namočenú vyžmýkanú želatínu. Vylejeme na plech a necháme stuhnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu