Citrónová pena s jahodovo–rebarborovým želé

Marián Breznický
šéfkuchár hotela Patriot v Skalici, 28. augusta 2013
Citrónová pena s jahodovo–rebarborovým želé
Foto: Robert Hüttner
4
porcie
30 minút
príprava
2-2,5 (varenie a chl minút
tepelná úprava

Suroviny

Citrónová pena:
200 ml
350 ml
100 g
1 ks
z 1 ks citróna
z 1,5 ks citróna
14 ks lístkov
6 ks plátkov
Jahodovo–rebarborové želé:
300 g
200 g
150 g
100 ml
6 ks plátkov




Postup

  1. 1

    Želatínu namočíme do studenej vody. Mlieko a 100 ml smotany, cukor, vanilku a šesť lístkov šalvie uvaríme. Pridáme vyžmýkanú citrónovú kôru a šťavu a želatínu a za stáleho miešania necháme vychladnúť vo vodnom kúpeli. Do krému zamiešame zvyšok vyšľahanej smotany. Penu dáme do formy a necháme vychladnúť v chladničke.

  2. 2

    Rebarboru a jahody nakrájame na menšie kúsky a dáme do hrnca s cukrom a malinovou šťavou. Varíme asi 3–4 minúty. Pridáme namočenú vyžmýkanú želatínu. Vylejeme na plech a necháme stuhnúť.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia