Cuketové balíčky s tvarohom zapekané v ajvare
Dajú sa jesť za tepla aj na studeno a vždy chutia ohromne. Pre všetkých, ktorí...

Chrumkavá ryba s pikantným kapustovým šalátom a uhorkou
Obed, ktorý uspokojí chute aj tých najväčších gurmánov.

Zelenina s kokosovým mliekom
Kokosové mlieko nepoužívam často, skôr výnimočne, ale jedlo s ním pripravené nie je na zahodenie....

Zemiaky na panvici so slezom kučeravým
Slez kučeravý je zabudnutá liečivá zelenina, listy obsahujú slizové látky, silice, triesloviny. Využitie -...
Bezlepkový cestovinový šalát z Fusilli Liana
A máme tu jeseň. Hoci je príjemná, prevažne slnečná, sú dni, ktoré sú upršané....

Kura na bylinkovom chutney
V mixéri zmiešajte zelenú čili papričku, jogurt, koriander, mätu, citrónovú šťavu, med, ...

Cestovinový šalát s arašidmi
Sezam opražíme na suchej panvici a necháme vychladnúť. Kolienka uvaríme v osolenej vode, scedíme a...

Cviklová polievka so šalátom Misticanza
Zaujímavá a chutná kombinácia cvikly a šalátu Misticanza.

Polievka s hubami shimeji, krúpami a údeným
Polievka s hubami vždy poteší naše a predpokladám, že aj Vaše, jazýčky i brušká....

Bravčové plátky s čínskou hlivou a kuskusom
Kto obľubuje mäsá pripravované s hubami, príde si na svoje....

Krémové kuracie prsia s hubami a smotanou
Hydinové mäso dusené v smotane je jemné a šťavnaté. Zmes húb a chrumkavé mandle dotvoria zaujímavú...

Smažený haring
Z haringov odrežeme hlavy, vyberieme kosti, kožu a mäso naplníme pokrájanou slaninou a kyslou uhorkou. Zvinieme...

Pancetta s jadrovníkmi paprík
Áno, recepty s použitím „srdiečok” paprík, sú náročné na predprípravu. Málokomu sa chce „baviť”...

Kuracie lýtka na zelenine
Kuracie mäso patrí medzi najobľúbenejšie a najčastejšie používané i v našej domácej kuchyni....

Kačka pečená na zemiakoch a batatoch
Bataty sú veľmi vďačnou zeleninou. Nielen, že sú výživovo hodnotné, ale vďaka svojej farbe...

Zapečený karfiol so zemiakmi, filé na masle, domáca tatárska omáčka
Chutný obed. Množstvo surovín závisí od vašej chuti a počtu stravníkov...

Bravčové v zelenom šate
Listky medvedieho cesnaku poukladame na pracovnu dosku nan rozvozime platky slaniny . Na slaninu medvedi...

Morčacie soté s lečom a zemiakovými plackami
Morčacie soté s lečom a zemiakovými plackami.

Oko zo špagetovej tekvice
Špagetová tekvica je mojím najobľúbenejším druhom tekvice....

Kapie pečené s ančovičkami a paradajkami
V druhej polovici „babského, či indiánskeho leta“ naše krajšie a lepšie „polovičky“ už odkladajú plavky do „šifonérov“, no ja viem, že dobrým receptom pre „šlanglíniu“ si šplhnem aj tak! ...

Držková polievka
Na masti si osmažíme nakrájanú cibuľu do zlatohneda. Pridáme mletú červenú papriku a minútku popražíme s cibuľou....

Rýchla pizza z chlebových placiek
Tenké chlebové placky sa v rúre upečú za pár minút dochrumkava a chutia výborne.
Super jednoduchý hovädzí guláš so sušenými slivkami. Urobí sa v rúre skoro sám
Pomalé pečenie premení mäso na dokonale mäkké a šťavnaté sústo....

Pečené kuracie stehná s brusnicami
Toto jedlo má rýchlu prípravu a zvyšok urobí rúra....

Fettuccine zapečené s jadrovníkmi čerstvých paprík
Variantov prípravy jadrovníkov, alias „srdiečok“ čerstvých veľkoplodých paprík je naozaj mnoho. Ja ich úspešne používam aj vo svojej kuchyni už vyše polstoročia a vždy ma ešte napadne nová možnosť....
Denné chody
Raňajky
Desiata
Obed
Olovrant
Večera
Polievky
Predjedlá
Prílohy
Šaláty
Dezerty
Nátierky
Džemy a lekváre
Chlieb a pečivo
Slané chuťovky