Ligotavé kura v zeleninke
Rozhodla som sa s vami podeliť o tento v podstate zdravý recept , ktorý mám z...
Špagety s hráškom a so šunkou
Špagety sú veľmi vďačnou cestovinou. Dajú sa pripraviť na mnoho spôsobov a veľmi rýchlo. A...
Paprikové lodičky plnené bielou fazuľou
Uvarenú fazuľu zmiešame so zemiakmi, ktoré sme si nakrájali na kocky. Nastrúhame jablká, kyslú...
Hovädzie roštenky so šošovicovou kašou
Mäsko si nakrájame na rezne, naklepeme, osolíme okoreníme a dáme opiecť na masti (kto chce môže...
Ravioly s „vlčou“ plnkou na krevetovej omáčke
Pizza a cestoviny – cez ne pozná taliansku kuchyňu väčšina sveta. Pritom je však omnoho bohatšia,...
Lososové caramelle na paradajkách
Múku zmiešame s vopred rozšľahanými vajcami. Pridáme 1 kl olivového oleja. Vymiesime a necháme 30...
Chobotničky na mede s kukuricou a karí ryžou
chutné zaujímave jedlo na každu príležitosť vymyslene presne dnes:)
Jadrovníky so šalátom z čerstvých paradajok
Ak si jadrovníky z veľkých paprík dokážete pripraviť aj v týchto mrazivých dňoch, nielenže ulahodíte svojmu...
Špaldovo-špenátové bryndzové halušky
Dáme si variť vodu do hrnca. Zmiešame si špaldovú múku, špenát, vajcia, mlieko a...
Mleté mäso s kyslou kapustou a bazalkovým pestom
Ahojte, doma mi zostalo po sviatkoch mleté mäso a nevyužité pesto a tak som trochu kúzlila...
Bravčové krokety v „čiernom“ krupote
Očistené a umyté nožičky, srdce, kožu a jazyk vložíme do základu s cibuľou, cesnakom, ...
Nákyp z tofu s karamelizovanými hruškami
Ryžu pomaly uvaríme v mandľovom mlieku na nízkej teplote. V prípade potreby dolejeme trochu mlieka.
Grilovaná mrenka červená s kašou z violet zemiakov
Metóda „sous vide“ - čiže varenie vo vákuu v hermeticky uzavretých plastových vrecúškach pri nízkych teplotách počas dlhej...
Plnená pečená bravčová podbrušinka
Tento druh mäska v našich predajniach nepredávajú. Môj farmár mi doviezol toto mäsko, tak som...
Kokosová ryža ako príloha
Máte chuť na zaujímavú prílohu z ryže k mäsu, rybe či tofu? Kokosová ryža na slano je jednoduchá, chutná a zdravá príloha, ktorá vyniká svojou exotickou arómou a lahodnou chuťou....
Nigérijská smažená ryža
Jednoduché prepojenie klasických chutí, skvelé jedlo uprostred týždňa plné farieb a chutí. Skvelá príloha aj...
Hubárove raňajky
Využite hotové veci z predošlého dňa a šup šup do lesa na ďalší ulovok... :-)
Losos šalát s potočnicou
Čerstvé chute hrajúce v tomto šaláte boli stvorené pre každého z nás - najmä ako ľahký letný...
Cibuľový prívarok bez múky
Zemiaky umyjeme, prepolíme, dáme na malý pekáč trochu vymastený, pečieme v rúre asi 50...
Francúzska fazuľka podľa Katky
Tento recept som dostal od známej a veľmi ma zaujala netradičná príprava. Musel som ho vyskúšať...
Ovčie rebro s tekvicovou penou
Očistené a v bylinkách a cesnaku marinované rebro osolíme a pečieme pri 120 °C asi 5 hodín....
Sušenými paradajkami plnené kuracie stehná s višňovým likérom
Nedeľný obed trošku v chutnejšom prevedení. Plnila som sušeným paradajkami a pred koncom pečenia som stehná...
Zeleninová polievka s kôprom
Je sezóna aromatických byliniek, tak si túto zeleninovú polievku prevoňajte čerstvým kôprom.
Plnené šampiňóny
Jedlo som vymyslel, keď som ja, milovník mäsa, mal nachovať vegetariánov.
Krevety na mexický spôsob
Občas veľmi rada zablúdim do niektorej zo svetových kuchýň - tentoraz to bola mexická. Tento recept...
Bryndzové lodičky
Zemiaky predvaríme v šupke. Nie uplne ich treba uvariť ale tak na 3/4. Očistíme a...