Tofu obalené v mandliach s pekanovou omáčkou fotorecept
Foto: elixir
Tento recept je skombinovaním dvoch receptov, inšpiráciu na takúto prípravu tofu som našla na internete, omáčka je z "Vegan kochen, so klappt die Umstellung"... Zobraziť celý popisTento recept je skombinovaním dvoch receptov, inšpiráciu na takúto prípravu tofu som našla na internete, omáčka je z "Vegan kochen, so klappt die Umstellung"... len jej prípravu som zjednodušila.
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
200 g |
|
3 PL |
|
0,5 PL |
|
0,25 PL |
|
2 PL |
|
2 PL |
|
Omáčka: | |
50 g |
|
0,5 ČL |
|
|
|
1 PL |
|
1 strúčik |
|
0,5 ks |
|
1 štipka |
|
|
|
1 štipka |
|
125 ml |
|
Príloha: | |
|
|
|
Postup
-
1
Tofu: Zo sójovej omáčky, vínneho octu a javorového sirupu pripravíme marinádu.
-
2
Tofu nakrájame na 0,5 cm hrubé plátky.
-
3
Plátky dáme do marinády, dôkladne premiešame a necháme marinovať aspoň 5 hodín.
-
4
Po dokončení marinovania tofu obalíme v mandľovej múčke, na ktorú ho dobre pritláčame.
-
5
Oprážame z oboch strán na sezamovom oleji - na 1 lyžici oleja z jednej strany, potom na zvyšnom oleji z druhej.
-
6
Omáčka: Na sucho opražíme pekanové orechy, dáme do vyššej nádoby bokom a potom na lyžici sezamového oleja opražíme cibuľu a cesnak.
-
7
Opražené ich potom pridáme k orechom.
-
8
Obsah nádoby vymixujeme na pyré.
-
9
Do hrnca pripravíme korenia na omáčku, nalejeme doň vodu a pridáme javorový sirup, aj orechové pyré.
-
10
Dobre rozmiešame a necháme zovrieť.
- 11
@root danke schön :)
www.biokamo.sk/solio-zdrave-oleje/solio-s%C3%A9zamov%C...