Omeleta s hubami
Z mlieka, vajec, soli a múky vymiešame husté cesto, ktoré zriedime postupným pridávaním mlieka. Na...
Quiche s údenou treskou
Tento recept mam uz dost dlho. Nasla som ho v jednej kucharskej knihe.
Fašírky z oranžovej tekvice
Tekvica, dyňa... to sú názvy pre mnoho druhov tekvicovitých rastlín. V každom prípade sú veľmi vďačnou surovinou na varenie. Skúsili ste už z nej urobiť fašírky?...
Králičie stehienka s tomatovou horčicou
V kuchyni som objavila darček z Vianoc 2012 ~ Kolekci speciálních hořčic vyrobenou mnichy z opatství Nový...
Fazuľa od maminky
Toto jedlo nám s obľubou voľakedy dávno robievala naša maminka, lebo bolo lacné a sýte
Kura na slížoch
Tento recept sa v našej rodine dedí po kraslici a pokiaľ viem, pozná ho len veľmi...
Kurča s plnkou z tekvice, orechov a zo zeleru
Koreniny na kurča zmiešame s olejom, pretlačeným cesnakom a necháme odstáť, kým pripravíme plnku.
Králik v plnke
Králika rozdelíme na porcie a osolíme. Žemle namočíme do mlieka. Slaninu a cibuľu pokrájame na...
Mäsovo-bryndzové hniezda
Mať doma kilo bryndze, to si už vyžaduje aj niečo vymyslieť. A toto je výsledok....
Cisársky trhanec s hrozienkami
Toto vynikajúce múčne jedlo si s nami pripravíte raz dva. Určite bude chutiť aj tým najrozmaznanejším...
Slané palacinky zapečené s hubovým rizotom
Niet nad dobré susedské vzťahy... Od suseda som dostala plný košík hríbov - michálok (neviem, ...
Slaný krupicový nákyp bez lepku so slaninkou a s pórom
Sladký nákyp sme vám už predstavili. Je naozaj výborný. Ale až keď ochutnáte slanú verziu,...
Teľacie „osso buco“ na bylinkových gnocchi
Zemiaky v šupke uvaríme, olúpeme ich a prelisujeme na kašu. Do prelisovaných zemiakov urobíme jamku, ...
Farfalle s cuketovou omáčkou
Cesnak, cuketu a syr nakrájame na malé kúsky. Na panvici rozpálime olej a osmažíme na...
Zapekaná dubáková žemľovka
Do kyslej smotany postupne zašľaháme žĺtky, mlieko, čierne korenie, soľ a horčicu. Z...
Grilovaná prepelica s pečenými paprikami
Grilovanie vládne letu. Aj v našom hoteli. Učíme sa ho však od národov, ktoré takto bežne pripravujú svoje jedlo...
Těstoviny s vejci a česnekovou pažitkou
Kolegové milí . Dávám něco , co se snad ani receptem nedá nazvat , ale v jednoduchosti...
Hrudkový tvaroh se zaatarem
Za´atar - sušený tymián se sezamem a sumahem - v arabském světě velmi používaná směs...
Zubáčom plnené štrúdľové batôžky
Olivy nasekáme na drobné kúsky. Štrúdľové cesto odkrojíme do tvaru obdĺžnika a do stredu dáme baby špenát.
Tekvicový guláš
Trocha neobvyklé tekvicové jedlo, ale dobré. Celkový výsledok do značnej miery závisí od klobásy, ...
Celozrnné zeleninové cestoviny
Rajčiny, papriku aj očistený kaleráb pokrájame na kocky. Fazuľku pokrájame na dlhšie kúsky. Cibuľku...
Karí v lístkovom ceste
Kuracie mäso pokrájame na malé slíže, upražíme na oleji s cesnakom a na malé kúsky pokrájaným...
Bravčové rezne na šalvii
Na tanieri zmiešame múku, nasekanú šalviu, soľ a korenie. Touto zmesou poprášime rezne z...
Paradajkovo-cviklová „valentínska“ polievka
Aká polievka na Valentína? No predsa paradajkovo-cviklová. Cvikla dodá klasickej rajčinovej polievke krásnu výraznú farbu......
Hurky v lístkovom ceste
Cibuľu nakrájame najemno. Osmažíme ju na miernom ohni v hrnci, pridáme cukor a necháme ...
Uhorkový šalát so sardelami
Uhorky, najradšej mám trochu prerastené nakladačky, ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Jogurt zmiešame...