Bravčové rezy v gaštanovom župane
Štefan Grich
šéfkuchár hotela Panorama Resort na Štrbskom Plese, 11. marca 2013
šéfkuchár hotela Panorama Resort na Štrbskom Plese, 11. marca 2013
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
porcie
60 minút
príprava
príprava
15-20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso odblaníme, okrájame nepravidelnosti a z odrezkov pripravíme šťavu. Valček panenky okoreníme a osolíme. Gaštany uvaríme domäkka, po uvarení ich nasekáme nadrobno a zmiešame s vajíčkom. Panenku obalíme v múke a potom v zmesi gaštana s vajíčkom.
- 2
Zľahka opečieme na panvičke a dopekáme v rúre asi 10 – 15 minút pri 170 °C. Zemiaky narežeme na kocky a uvaríme. Vodu scedíme, zemiaky poprášime múkou, prikryjeme a necháme odpariť. Pridáme maslo, prášok do pečiva a muškátový oriešok.
- 3
Cesto necháme hodinu odstáť, potom osolíme a vyvaľkáme asi na 1 cm plát. Vykrojíme kolieska a opekáme z oboch strán dozlatista. Mäso podávame so zemiakovou tortičkou, preliate šťavou.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu