Bravčové rezy v gaštanovom župane

Štefan Grich
šéfkuchár hotela Panorama Resort na Štrbskom Plese, 11. marca 2013
Bravčové rezy v gaštanovom župane
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
60 minút
príprava
15-20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Zemiaková tortička:
500 g
90 g
1 ČL
2 PL
Panenka:
650 g
1 ks
200 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Mäso odblaníme, okrájame nepravidelnosti a z odrezkov pripravíme šťavu. Valček panenky okoreníme a osolíme. Gaštany uvaríme domäkka, po uvarení ich nasekáme nadrobno a zmiešame s vajíčkom. Panenku obalíme v múke a potom v zmesi gaštana s vajíčkom.

  2. 2

    Zľahka opečieme na panvičke a dopekáme v rúre asi 10 – 15 minút pri 170 °C. Zemiaky narežeme na kocky a uvaríme. Vodu scedíme, zemiaky poprášime múkou, prikryjeme a necháme odpariť. Pridáme maslo, prášok do pečiva a muškátový oriešok.

  3. 3

    Cesto necháme hodinu odstáť, potom osolíme a vyvaľkáme asi na 1 cm plát. Vykrojíme kolieska a opekáme z oboch strán dozlatista. Mäso podávame so zemiakovou tortičkou, preliate šťavou.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia