
Multi-kulti parybie prsty
Toto je návod vzniknuvší na základe improvizácií. Obsahuje stripy (prsty) z tempehu (fermentované sójové bôby, ...

Tanier s bravčovým bôčkom
Bravčový bôčik u nás raz za čas jedáva manžel. Tento bol pečený a keď ho jedol...

Kuracie stehná v kokosovo-citrónovej omáčke
Jemné a svieže kuracie stehná v kokosovo-citrónovej omáčke. Vyskúšajte tento recept s ryžou SOS Basmati.

Quiche s farebnými paprikami
Dobre vychladené maslo pokrájame na kocky. Do nádoby mixéra dáme múku, maslo, rascu, ...

Morčacia pečeň na marhuľovo-medovom víne
Dnes opäť pridávam jednoduché a rýchlo pripravené jedlo z mojich obľúbených pečienok. Pripravila som ich na...

Čočka na paprice bez papriky
Jelikož mi z Nového roku zbyla čočka, rozhodla jsem se ji konečně využít. Neměla jsem...

Fajngemuse
Keď sa vraciam v myšlinkach do minulosti, tak ma napadlo, že moja mama robila fajngemuse,...

Karfiolový krém s plesňovým syrom
Začneme s karfiolom, keďže ho najprv treba upiecť v rúre. Takto bude mať polievka omnoho...

Hus s jedlými gaštanmi
Do rúry predhriatej na 150 stupňov Celzia vložíme pekáč so stehnami, ktoré sme umyli a osušili....

Zapekané všeličo
povodny recept bol cisto vegetariansky z cukiny, baklazanu alebo fazulovych strukov... ale co zena nespravi pre...

Rizoto so zajačími chrbátmi a pórom
Z času na čas ma „prepadne“ chuť na dáku gastronomickú lahôdku v mojom poňatí. Možno sa...

Cícerovo-kelová polievka
Na oleji si opražíme nakrájaný pór, nakrájaný stonkový zeler a nakrájanú papriku.

Baklažánová nátierka so šalátom
Baklazan popichany ihlicou a zabaleny v alobale som piekla 30 minut na 200°C. Nasledne som lyzicou...

Jesenná odysea
Tento recept je úplne perfektní uz vo svojej podstate prvýkrát som ho videla v jedenej relácii o...

Pečená tekvica so šošovicou ako obed do práce
Takto pripravená tekvica so šošovicou chutí výborne aj ohriata, takže je ideálna aj na krabičkovanie....

Jaternicová omeleta
Žemle nakrájame na centimetrové kocky a na rozohriatom masle ich osmažíme dozlata. Vajcia rozšľaháme v mlieku....

Sladkokyslá zelenina s kokosovou ryžou
Kúsok zázvoru veľkosti vlašského orechu ošúpeme a najemno nakrájame. Zeleninu omyjeme a očistíme. Huby pokrájame...

Aromatická karí basmati ryža s vajíčkom
Jednoduchý a rýchly recept plný chuti. Sýte jedlo, ktoré sa hodí, keď máte chuť...

Perlička na pive a mede so šafranovým rizotom
Prsia z perličky osolíme, okoreníme, opečieme ju na masle, pridáme med a pivo. Perličku dorábame...

Jaternicový nákyp
N iečo nové som sa rozhodla zase vyskúšať. A veru paráda. Vynikajúce jedlo.

Lahodná rybka - Porgy Scup - s ľadovým šalátom a marhuľami
Nie som dva razy „rybový“ (ryby najradšej jem, keď som už najedený), ale z akéhosi...

Tekvicovo-kokosový krém à la cisár Hirohito
Tekvicu nakrájame na väčšie kusy, osolíme, okoreníme, pokvapkáme olejom a dáme piecť pri 180 °C po dobu...

Bravčové plece s párkami a sušenými hubami
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, speníme mletú červenú papriku, kremžskú horčicu a pridáme bravčové plece...

Tuniak so šalátom z rias wakame a so sójovo-zázvorovou zálievkou
Tuniaka opláchneme pod studenou vodou a osušíme kuchynskou utierkou. Osolíme, okoreníme a obalíme vo farebnom...

Šalát z quinoy a pečenej tekvice
Quinou uvaríme podľa návodu na obale a necháme vychladiť. Tekvicu nakrájame na kocky, osolíme, okoreníme a...

Tuniak na rukole
Tuniak servírovaný na rukole a pestrofarebnej zelenine ulahodí nielen chuti ale aj očiam.

Baklažán s cesnakom
Pripravíme si 4 malé baklažány. Dôkladne ich umyjeme. Cesnak ošúpeme.